Tizennégymillió forintnyi cigarettát találtak a pénzügyőrök Röszkénél

Három járműben elrejtve összesen több mint 14.500 doboz csempészett cigarettát találtak a pénzügyőrök Röszkénél, a lefoglalt dohányáru értéke mintegy 14 millió forint – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense vasárnap az MTI-vel.

Némedi Varga Éva elmondta, hogy először egy, okmányai szerint üresen Hollandiába tartó hűtőkamiont ellenőriztek röntgenberendezéssel.

A pénzügyőrök a felvételeken eltérő sűrűségű foltokra figyeltek fel a jármű mennyezetén. A tüzetes ellenőrzés során, egy házilag barkácsolt rejtekhelyből kétezer doboz szerb adójeggyel ellátott cigaretta került elő.

Néhány órával később egy Szerbiából Németországba tartó, 21 tonna fagyasztott szedret szállító kamion szigorított vizsgálata során találtak összesen 10 ezer doboz különböző márkájú szerb adójegyes cigarettát – közölte az őrnagy.

Lebukott az a szerb férfi is, aki házilag átalakított személygépkocsija dupla alvázában próbált meg Magyarországra csempészni 2.678 doboz különböző márkájú szerb adójegyes cigarettát – közölte a sajtóreferens.

A pénzügyőrök a három illegális szállítmányt, valamint az átalakított járműveket lefoglalták, a sofőrök ellen adóbevételt jelentős mértékben csökkentő költségvetési csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Forrás: MTI  (bkzg \ bri)
.

(Ezt a cikket 179 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?