Ellenőrzések Hírek Sajtószemle

Jogállami keretek között forgatják a kést a kamionosokban

Nem a közlekedésbiztonságot, vagy a tisztességes piaci versenyt, hanem a minél nagyobb bevételt tartják szem előtt a hatóságok az ellenőrzések során – panaszkodnak az fuvarozók. Az üzemanyagár-emelkedés már így is sokat kivett a zsebükből, a több mint féltucatnyi hatóság tevékenysége már csak a hab a tortán.

Tovább az atv.hu teljes cikkére >>

(Ezt a cikket 259 alkalommal tekintették meg.)

1 COMMENTS

  1. A “legnagyobb fogás” bolgár kamionok szállítmánya kb 150 kg aranyat, és számos egyéb nemesfémet és színesfémet tartalmazott, és azért szállították volna Belgiumba, hogy ezeket kivonják belőle és felhasználják az iparban, vagyis ne hulladéklerakóba kerüljön. Sehol Európában nem minősül hulladéknak. Sőt, a Minisztérium honlapján magyar nyelven fent is van az a tájékoztató dokumentum, ami kifejezetten kimondja hogy nem kezelhető hulladékként a szóbanforgó anyag. A hatóság eljárási hibáiról nem is beszélve.(Meg arról, hogy az EU-s jogszabályokkal ellentétes hulladékgazdálkodási törvényre hivatkoznak.)

    Ha valakinek van vagy volt (pl. a cikkben említett februári Demeter II akció keretében) hasonló ügye, az kérem jelezze. Nemcsak konzervatív jogi úton lehet tenni a hatóság ilyen módon történő pénzbegyűjtése ellen, hanem kellő számú eset alapján az Európai Unió csatornáin keresztül is.

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .