Alkatrész Hírek

Abroncsok rakodógépekre – MICHELIN XHA2

A MICHELIN XHA2 Mércét állít a termelékenységben miközben kényelmet is biztosít

A Michelin XHA2-t három cél elérésére tervezték—az egy órára jutó működési költségek csökkentése, problémamentes és biztonságos munkavégzés biztosítása, és a gépkezelők munkakörülményeinek javítása. A kőbányákban, cementgyárakban, infrastrukturális beruházásokon és egyéb munkaterületeken használt rakodógépekre tervezett Michelin XHA2 a legkeresettebb földmunkagép abroncs Európában.

A robosztusság a Michelin XHA2 egyik alapvető tulajdonsága, amely elősegíti, hogy az abroncs bármely munkaterületen nagymértékben meghatározza a teljesítményt. Az abroncs szerepének meghatározásához, figyelembe kell vennünk, hogy a MICHELIN XHA2-t rakodógépekre szerelik. Ezek a járművek gyakran egyenetlen terepen üzemelnek, ahol nagy terheket kell a lehető leggyorsabban megmozgatniuk.

Ha egy abroncs a tevékenység ezen kritikus szakaszában nem teljesít megfelelően, akkor az egész munkaterületen megbénul a munka. Ezért a Michelin XHA2-t arra tervezték, hogy a kőbányák, építkezések, és ipari területek tevékenységi láncában elszakíthatatlan láncszem legyen.

Az abroncs megalkotásakor a Michelin három technológiát ötvözött:

  • Több gumit építettek a futófelületbe, hogy az abroncsot még ellenállóbbá tegyék a sérülésekkel szemben.
  • Az oldalfalakat egy különleges védőbordával és karcolásgátló lemezekkel erősítették meg.
  • A Michelin kifejlesztett egy speciális gumikeveréket, amely megakadályozza a repedések tovább mélyülését, segítve ezzel a defektek megelőzését.

A MICHELIN XHA2 egyszerre tartós és robosztus. Az abroncs akár 9%-kal tartósabb, mint elődje, a Michelin XHA, amely korábban az abroncsok közt etalonnak számított a világ fő munkaterületein, kőbányákban, cementgyárakban, építkezéseken és infrastrukturális
beruházásokon. Kivételes tartósságának köszönhetően a Michelin XHA2 elősegíti a működési költségek csökkentését, így javítva a vállalat eredményét. Ez azt jelenti, hogy az abroncsbeszerzést jó befektetésnek kell tekinteni.

A hosszú élettartamán kívül a Michelin XHA2-nek egy másik előnye is van: kimagasló vonóerőt biztosít, lehetővé téve ezáltal a gyorsabb munkavégzést. A futófelület mintázata javítja a vonóerőt és öntisztítóvá teszi az abroncsot (eltávolítja a mintázat közé tapadt földet) mérsékelve az átmenetileg fellépő tapadásvesztést. Ez az optimalizált tapadás csökkenti a gördülési ellenállást és ezáltal az üzemanyag-fogyasztást.

A Michelin XHA2 szabadalmaztatott futófelülete rendkívül nagymértékben csökkenti a gépkezelők által érzékelhető és az alkatrészeket károsító rázkódást. Ezen kívül az abroncs nagyobb tapadási felülete által mérsékli a nagy terhek és a gyakori irányváltoztatás által okozott oldalirányú elmozdulást.

A Michelin XHA2-t egy új karkasz is jellemzi, amely tovább növeli az abroncs értékét. Ez a robosztus belső szerkezet könnyebbé teszi az abroncs újrafutózását, így további költségmegtakarítást tesz lehetővé a vállalatok számára. Azáltal, hogy jobban ellenáll a sérüléseknek, kiválóan tapad, csökkentve ezzel az üzemanyag-fogyasztást, sokkal tartósabb és könnyebb újrafutózni, a MICHELIN XHA2 növeli a vállalatok termelékenységét.

Ugyanakkor robosztussága a munkavégzést biztonságosabbá, a gépkezelők munkakörülményeit pedig kényelmesebbé teszi.

MICHELIN
.

(Ezt a cikket 210 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE