Március 15-én nyílik Győrben a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, az első science-center Európában, amely egy tudományos játszóház keretei között mutatja be látogatóinak a járművek és a közlekedés fizikáját. A Központ egy három év alatt megvalósult, az Európai Unió által finanszírozott beruházás, amely tovább növeli Győr jelentőségét a járműgyártásban élen járó magyar városok között.

Mobilis Interaktív Kiállítási Központ alapja egy vadonatúj épület a győri Széchenyi Egyetem szomszédságában, amely a Wankel-motor dugattyújának mintájára épült és 1000 négyzetméternyi területet biztosít a kiállítás számára. A Központ 74 darab, az Egyesült Királyságban direkt erre a célra legyártott szemléltető „játékkal” fogja komplex módon bemutatni a közlekedés, a járművek, sőt a járműgyártás fizikáját is. A Központ mérete szerint az országban, témája szerint viszont Európában is egyedülálló.

A Kravtex szerepvállalása a projektben magától értetődő: Magyarország vezető autóbuszgyártója, -amely egyben Győr harmadik legnagyobb járműipari vállalkozása is- elkötelezett támogatóként áll a Mobilis mellé. Hozzájárulásunk elvi alapja a magyar természettudományos képzés és ismeretterjesztés saját szakmánkban betöltött kiemelkedő szerepének felismerése, amely hosszútávon jelentősen befolyásolja termelésünk színvonalát, versenyképességünket.

A Kravtex szándéka egy tartós együttműködés alapjának megteremtése a Központtal, amely hatékonyan szolgálja a magyar autóbuszgyártás és a hazai mérnök-képzés közötti kapcsolatok erősítését, valamint eredményeink bemutatása révén népszerűsíti a buszgyártáshoz kapcsolódó szakmákat, életpálya-modelleket.

Támogatásunk első látványos eredménye a Mobilis megnyitásakor közlekedő Mobilis busz lesz, amely a nyitás utáni napokban ingyenesen szállítja majd a Központ látogatóit a győri belváros és a Mobilis között. A Mosonmagyaróváron és Győrben készült, impozáns Citadell 19 csuklós busz a kiállítás első, „mobil-élményeként” jelentős pluszt nyújt a kiállításra látogatóknak, akik gyorsan és ingyenesen juthatnak majd egészen a Központ bejáratáig.

A Mobilis-ról, a kiállítás megnyitójáról és az ingyenes Mobilis buszról az alábbi hivatkozásokon tájékozódhatnak:

www.mobilis.gyor.hu,
www.facebook.com/mobilis.gyor,
www.facebook.com/Kravtex,

Forrás: credobus.hu
.

(Ezt a cikket 305 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?