Hírek Szervezetek hírei

Vereczkey Zoltán lett az idén az “Év embere” a közlekedésben

A hazai fuvarozók érdekeinek magas szakmai színvonalú képviselete elismeréseként az idén Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke kapja az “Év embere a közlekedésben” elismerést – közölte a díjat alapító Magyar Közlekedés szaklap szerkesztősége szerdán.

Az értékelés szerint Vereczkey Zoltán korszerű szakmai érdekképviseletet alakított ki, és meghatározó szerepe volt abban, hogy a kormány elfogadta a kereskedelmi gázolaj bevezetésének létjogosultságát.

Vereczkey Zoltán harmadik éve áll az első számú közúti fuvarozói érdekképviselet élén, amelynek szervezeti megújítása, illetve kormányzati és szakmai kapcsolatrendszerének bővítése a nevéhez fűződik. Közlekedési szakmai munkájához tartozik, hogy 1999-től 2002 végéig a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója volt, 2011 május 1. és december 31. között a Volánbusz Zrt. igazgatóságának tagjaként az elmúlt nyolc év gazdálkodásának tényfeltárását végező bizottságot vezette, 2002-ben Baross Gábor díjat kapott, 2011-ben pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mercur-díj elismerésben részesült a kisvállalkozás-fejlesztésért, azon belül a fuvarozókért végzett tevékenységért.

A Magyar Közlekedés szerkesztősége az idén harmadik alkalommal ítélte oda az “Év embere” a közlekedésben díjat. Korábban Horváth Zsolt Csaba, a Nemzeti Közlekedési Hatóság alapító elnöke, illetve Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója vette át a közlekedési szakma elismerését.

Forrás: MTI  (gpe \ gtr)
.

(Ezt a cikket 339 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .