Kategóriák

Kategóriák

Alkatrész Hírek Kiállítások

Abroncsok merevvázas dömperekre – A MICHELIN X-TRACTION

Jobb tapadás a nagyobb termelékenység érdekében

A MICHELIN X-TRACTION kimondottan merevvázas dömperekre tervezett gumiabroncs. A 2012-es Intermat szakkiállításon megtekinthető abroncs választéka új mérettel bővült: 24.00R35.

A MICHELIN X-TRACTION sorozatot 2004-ben vezették be 27.00R49 méretben nagyméretű bányadömperekre. Most a 35 és 33 colos méretekkel a Michelin egy új abroncsgenerációt vezetett be a piacra, melyet kimondottan az infrastrukturális beruházásokon vagy kőfejtőkben használt kisebb teherautókra terveztek. Ez a lépés azzal magyarázható, hogy a szektor vállalatai egyre inkább a merevvázas dömpereket preferálják az ízelt dömperekkel szemben.

A MICHELIN X-TRACTION abroncsok legújabb generációjánál a Michelin két új, egymáshoz kapcsolódó műszaki megoldást alkalmazott annak érdekében, hogy legyőzze azokat a nehézségeket, melyek problémát jelentenek ezeknek a bányadömpereknél nagyobb sebességgel haladó teherautóknak. Az egyik az új Cooling System elnevezésű váll mintázat, a másik pedig a C2 technológiával készült köpenyfelépítés. Ez a két megoldás együttesen csökkenti az abroncs túlmelegedését, így a járművek folyamatosan nagyobb sebességgel dolgozhatnak.

Az MICHELIN X-TRACTION a Michelin földmunkagép abroncsválasztékába tartozó más innovatív termékek nyomdokaiba lép. A rakodógépekre való MICHELIN XHA2 abroncshoz hasonlóan, a MICHELIN X-TRACTION is könnyebb*. Ennek köszönhetően akár 5%-kal* is hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez, és következésképpen akár 5%-kal*
csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Ezen kívül az új MICHELIN X-TRACTION profilja 7-9 milliméterrel mélyebb, ami 15%-kal meghosszabbítja az abroncs élettartamát, és ellenállóbbá teszi a hasadásokkal és horzsolásokkal szemben*.

Az új MICHELIN X-TRACTION az abroncsköltségeket is csökkenti, mivel a robosztus futó jobban megvédi a karkaszt, és így az abroncs könnyebben újrafutózható.

* A MICHELIN XDT abronccsal összehasonlítva

MICHELIN
.

(Ezt a cikket 324 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE