Busz hírek Hírek Külföld

Műszaki hibás, túlterhelt magyar buszt vontak ki a forgalomból Ausztriában

Kivontak a forgalomból egy rossz műszaki állapotban lévő és túlterhelt magyar buszt Ausztriában – közölte csütörtökön az osztrák rendőrség. A busz magyar síelőket szállított hazafelé.

Az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint a járművet a stájerországi Stainach közelében állították meg szerdán. Eredetileg a sebességhatár túllépése miatt tartóztatták fel. A rendőröknek feltűnt, hogy a busz hátsó része majdnem az úttestet érte. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a megengedett 19 utas helyett 26-an ültek benne. A rendőrségi tájékoztatás szerint az utastérben szállított csomagok és sílécek nem voltak rögzítve, így hirtelen, erős fékezés esetén az utasok megsérülhettek volna.

A járművet műszaki vizsgálatnak vetették alá és összesen 17 komoly műszaki hiányosságot találtak. Négy olyan súlyos volt, hogy azonnal levették a rendszámát és bevonták a forgalmi engedélyét. Többek között a fék és a kormánymű hibáját állapították meg. A sofőr és az üzemben tartó ellen feljelentést tettek és háromezer euró bírságot szabtak ki.

A stainachi rendőrségen az MTI érdeklődésére közölték, hogy a síelők már hazafelé tartottak Magyarországra, amikor a rendőrök megállították a járművet. Az utazást szervező magyar cég értük küldött egy másik járművet, így négy-öt óra várakozás után folytathatták az útjukat.

Forrás: MTI  (kpk \ ksy)
.

(Ezt a cikket 301 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE