A MICHELIN X-CRANE+ Termelékenység, biztonság, sokoldalúság

Már az autódaru abroncsok előző generációja is mércét jelentett a piacon. A 2012-es Intermat szakkiállításon bemutatkozó, vadonatúj MICHELIN X CRANE+ most még tovább megy. Az abroncs 2012 nyarán kerül a piacra a szegmens legkeresettebb méretében: 445/95R25.

Az autódarukra készülő MICHELIN X-CRANE+ abroncs F sebességindex besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy minden egyes abroncs 6700 kg hasznos terhet vihet, maximum 80 km/h sebességgel. Napjaink darui csúcstechnológiás gépek, melyek képesek 35-től 1200 tonna teher felemelésére, és keréktengelyeik száma kettőtől akár tizenkettőig terjedhet.

Az abroncs sokoldalúságát is bizonyította: ugyanolyan jól használható közutakon, autópályákon, mint az építési területek durva terepén. Az abroncs három kulcsterületen nyújt kimagasló teljesítményt:

  1. Az első a megnövelt élettartam. A MICHELIN X-CRANE+ élettartama új futó gumikeverékének köszönhetően 15%-kal hosszabb, mint az elődjéé, ami javítja a vásárló vállalkozásának jövedelmezőségét.
    .
  2. Másodszor, a MICHELIN X CRANE+ abroncsot úgy tervezték, hogy a használat során egyenletesen kopjon. A közúti darukra szerelt abroncsok rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve, ami egyenetlen kopáshoz vezethet. A jelenség késleltetésével az új abroncs nagyobb kényelmet biztosít a daruvezetőknek és darukezelőknek, ami pedig növeli a biztonságot.
    .
  3. Végül, a Michelin szakemberei könnyebben felszerelhetővé tették az abroncsot, ami azt jelenti, hogy az abroncscserék miatti üzemidő-kiesés lecsökken. Ez szintén többletnyereséget hoz az abroncsokat használó vállalatoknak.

MICHELIN
.

(Ezt a cikket 299 alkalommal tekintették meg.)