Hírek Környezetbarát Márkahírek Renault

KEVESEBB ZAJ, KEVESEBB SZENNYEZÉS: A CARREFOUR ÉS AZ ID LOGISTICS A RENAULT TRUCKS HIBRID TEHERAUTÓJÁT VÁLASZTOTTA

A Renault Trucks nemrégiben adott át egy 26 tonnás hibrid teherautót az ID Logistics vállalatnak, amely a Carrefour üzletekbe szállít majd árut Marseille és Nizza belvárosában. A dízel-elektromos motornak köszönhetően a hibrid teherautó elektromos üzemmódban teljesen zajtalanul közlekedik, és 20 százalékkal kevesebbet fogyaszt, illetve ennyivel kevesebb szennyező részecskét bocsát ki.

Január végén átadták a harmadik Premium Distribution Hybrys Tech járművet az Id Logistics-nak, amely a Carrefour megbízásából szállít majd árut Marseille és Nizza belvárosában. A francia környezet- és energiagazdálkodási ügynökség, az ADEME chartájának aláírói közé tartozó logisztikai vállalat ezzel jelzi elkötelezettségét a fenntartható fejlődés és az alternatív energiák mellett. Marseille és Nizza belvárosának Carrefour üzleteibe (Carrefour City, Carrefour Contact és Marché+) mostantól a Renault Trucks hibrid teherautójával szállítják az árut. A 26 tonnás, 310 lóerős, 6X2-es kerékképletű Distribution Hybrys Tech január végén került az ID Logistics gépparkjába, és a Carrefour üzletlánc Salon-de-Provence-ban található raktárából szállítanak vele árut. « A dél-franciaországi belvárosi üzleteinket ellátó hibrid teherautók közül ez a legnagyobb » – magyarázza a Carrefour képviselője.

A hibrid technika különösen ideális a városi és városkörnyéki áruterítéshez. A kisebb fogyasztáson kívül – a csökkenés mértéke a teljesen elektromos üzemmód használatának köszönhetően akár 20 százalék is lehet – csendes működése teszi vonzóvá. Az ID Logistics csoport szállítási ágazatának átadott Premium Hybrys Tech járművet Frappa gyártmányú hűtőfelépítménnyel szerelték fel, amely teljesíti a PIEK cím kritériumait. Zajszintje teljesen elektromos üzemmódban 74 decibel, ami két halkan beszélgető ember hangerejével egyenlő, így ez az innovatív teherautó biztosan nem ébreszti fel hajnali álmukból a lakókat! A francia üzletlánc így abban gondolkodik, hogy az áruterítést a kora reggeli órákban fogja végezni.

A Renault Trucks által kifejlesztett hibrid technika elve rendkívül egyszerű: lehetővé teszi a jármű fékezésekor és lassításakor keletkező energia visszatáplálását, majd elektromos energiává alakítását az indulási szakaszban. Az elektromos energiát a hajtásról gondoskodó, teljesen autonóm, vagyis feltöltést nem igénylő akkumulátorok biztosítják. Ezt az elektromos energiát használja fel a villanymotor, amely az indulástól körülbelül 20 km/h sebességig hajtja a járművet, amikor a dízelmotor veszi át a hajtást. A termikus motor így csak abban a fázisban működik, amikor a legelőnyösebb a fogyasztása.

Ez a harmadik Premium Distribution Hybrys Tech jármű, amely a Carrefour-nak szállít. Október óta a csoport lille-i üzleteibe (Carrefour City, 8 à huit és Marché+) egy 26 tonnás, 310 lóerős Premium Distribution Hybrys Tech járművel szállítják az árut. Felépítménye egy folyékony nitrogénnel működő kriogén gyorsfagyasztó hűtődoboz. Júniusban pedig a francia főváros Carrefour üzleteibe történő áruszállításhoz vásároltak egy 19 tonnás, 310 lóerős Premium Distribution Hybrys Tech teherautót.
.

A Carrefour-ról

A Carrefour csoport üzleteinek áruellátására forgalomba helyezett harmadik hibrid jármű szervesen illeszkedik az áruházlánc átfogó, az áruszállításhoz kapcsolódó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló törekvéseinek sorába. Az import termékek egyharmadát multimodális fuvarozásban szállítják, vagyis részben belvízi fuvareszközökkel, részben vasúton a raktárak elhelyezkedésétől függően. Az áruházlánc a teli teherautós fuvarozást is optimalizálta, és olyan központokat hozott létre, ahol több beszállító termékei találhatók meg egy helyen. A Carrefour környezetbarát motorokkal készült járművekből alakítja ki gépparkját, ilyenek például a hibrid teherautók, és a városi üzletek ellátását csendesen működő járművekből álló flotta végzi. Napjainkban közel 100, PIEK címkével ellátott, zajtalan teherautó szállít a városokban található mintegy 250 üzletbe.
.

Az ID Logistics vállalatról

Az ID Logistics tevékenysége az egész területre kiterjed. A vállalat több mint 430.000 fuvart végez évente. Az ADEME-mel való együttműködését azoknak a teljesítményeknek a tanúsítása fémjelzi, amelyek Premium Distribution Hybrys Tech járművet jellemzik a Carrefour megbízásából végzett áruszállítások során. Ezzel párhuzamosan a szállítmányozó folyamatosan arra törekszik, hogy tovább csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ennek jegyében olyan gépparkot alakított ki, amelyben a 289 jármű teljesíti a legújabb előírásokat; a járművezetők részt vesznek a gazdaságos vezetésről szóló képzésen; a vállalat az üresjáratok minimálisra csökkentése érdekében a teli fuvarok megszervezését tartja szem előtt.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 350 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE