Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek Traffipax

Fokozott közúti ellenőrzés Csongrádban – Egy hónap alatt 9 milliós bírságot szabtak ki a rendőrök

Egy hónap alatt csaknem 9 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki a Csongrád megyei rendőrség forgalomellenőrzési alosztálya, a 234 esetből 196 alkalommal külföldi állampolgárral szemben jártak el, elsősorban gyorshajtás miatt – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy fokozott ellenőrzést tartanak az autópályákon és a határ felé vezető utakon. A gyorshajtók kiszűrésén túl – a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségével együttműködve – kiemelt figyelmet fordítanak a teherautó-sofőrök vezetési- és pihenőidejének betartatására.

A rendőröknek a külföldiekkel szemben kiszabott bírságok kapcsán egyetlen autót sem kellett visszatartaniuk, mert mindegyikük inkább a helyszínen fizetett. Így az a négy kamionsofőr is, akikre a vezetési- és a pihenőidő be nem tartása miatt egyenként 800 ezer forintos bírságot szabtak ki – mondta a szóvivő.

Szenti Szabolcs egy másik példát is említett, hétfő délután Szegeden 130 ezer forint közigazgatási bírságot fizetett a helyszínen egy Audi sofőrje, akit a Szőregi úton 114 kilométeres óránkénti sebességgel mértek be a főkapitányság forgalomellenőrzési alosztályának munkatársai.

Forrás: MTI  (bzz \ bri)
.

(Ezt a cikket 306 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .