Kategóriák

Kategóriák

DAF Hírek Külföld Márkahírek Peterbilt

A Peterbilt 587-es és 210-es modellje nyerte el az Amerikai Teherautó-kereskedők Szövetsége által odaítélt „Év teherautója” címet

Évente megrendezett, kiállítással egybekötött konferenciáján az Amerikai Teherautó-kereskedők Szövetsége (American Truck Dealers, ATD) a nehéz haszonjárművek kategóriájában a Peterbilt PACCAR MX-motorral ellátott, 587-es modelljét, a középkategóriában pedig a 210-es modellt választotta „A 2012. év ATD Teherautójá”-nak. Először fordult elő, hogy egy teherautó-gyártó ugyanabban az évben mindkét kategóriában elnyerte ezt a címet.

„Hatalmas megtiszteltetés a Peterbilt számára, hogy az ATD neki ítélte az Év Haszonjárműve címet” – nyilatkozta Bill Kozek, a Peterbilt Motors Company ügyvezető igazgatója és a PACCAR igazgatóságának tagja. „A Peterbilt olyan kimagasló minőségű haszonjárművek teljes választékát fejleszti és gyártja, melyek az iparágban legjobbnak számító megbízhatóságot, sokoldalúságot és a legalacsonyabb üzemeltetési költséget nyújtják vásárlóinknak.

A vezető észak-amerikai kamionos szaklapok újságíróiból álló bíráló bizottság a járművezető számára nyújtott nagyfokú kényelem, az egyenletesen magas teljesítmény, a tágasság és az egyedi vonalvezetés miatt választotta legjobbnak a Peterbilt 587-es modelljét. Az 587-est a
380-tól 485 lóerőig terjedő változatokban kapható, kiemelkedően megbízható és beváltan jól teljesítő PACCAR MX motor hajtja. A nappali- és hálófülkés változatban is kapható 587-es ideális a távolsági fuvarokat ellátó flották számára, versenyzők szállítására, valamint regionális árufelvételi és kiszállítási tevékenységekre.

A Peterbilt PACCAR MX motorral felszerelt 210-es modellje kiemelkedően kényelmes, számos újítást tartalmazó fülkéjének, a járművezető számára nyújtott megfelelő kilátásnak, kiváló manőverezhetőségének és könnyű karbantartásának köszönhetően lett első a középkategóriában.

„A Peterbilt 210 fejlesztésénél a mérnökök a díjnyertes DAF LF típust vették alapul, így a jármű jól példázza a PACCAR globális tervezési erőforrásait” – mutatott rá Bob Christensen, a PACCAR igazgatóságának tagja. A DAF LF piacvezető az Egyesült Királyságban, ezenkívül jelentős eladásokat produkál Európában, a Közel-Keleten, Ausztráliában és Tajvanban. A 210-es modell összeszerelését a PACCAR mexikói üzeme végzi a NAFTA-országok, valamint az Andok országai számára Dél-Amerikában. Christensen hozzátette: „A tervek szerint 2013-ban működésbe lépő, új brazíliai DAF-üzemben is készülnek majd LF járművek.”

A PACCAR Inc. az egész világon élen jár a csúcsminőségű könnyű-, közép- és nehéz kategóriájú haszongépjárművek tervezésében, gyártásában és vevőszolgálatában, melyeket a cég a Kenworth, Peterbilt és DAF márkanevek alatt forgalmaz. A cég ezenkívül modern dízelmotorokat is fejleszt és gyárt, finanszírozási szolgáltatásokat nyújt, és teherautó-alkatrészeket forgalmaz fő tevékenységével összefüggésben. A PACCAR részvényeit a Nasdaq Global Select tőzsdén jegyzik, a jele PCAR, honlapja pedig a www.paccar.com címen található.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 569 alkalommal tekintették meg.)