Hírek Vám

Hamisított játékok és papucsok kerültek elő két szlovák kamionból

Hamis márkajelzéssel ellátott játékokat és papucsokat foglaltak le két szlovák kamionból a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóságának járőrei Vámosszabadi térségében – közölte a NAV szóvivője szombaton az MTI-vel.

Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő közleménye szerint az egyik kamionból a legális rakomány közé rejtve 8400 darab Thomas & Friends, Astro Boy és Lego hamis márkajelzéssel ellátott játék került elő, amelyek értéke megközelíti a 8 millió forintot. A másik tehergépkocsi rakományában a pénzügyőrök 18.288 pár, a Crocs márkájú papucsokra megtévesztésig hasonlító lábbelit találtak 16,5 millió forint értékben.

Egy másik esetben Budapesten, egy belvárosi raktárhelyiség pincéjében védett Boss márkajelzéssel és felirattal ellátott ingeket, pólókat és öltönyöket foglaltak le a NAV pénzügyőrei, összesen 8,3 millió forint értékben.

A bevetési főigazgatóság munkatársai az összesen több mint 32 millió forint értékű hamisított árut lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen jelentős értékre elkövetett szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak.

Forrás: MTI  (gjé \ blz)
.

(Ezt a cikket 205 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE