Hírek Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Lezárták a 4-es főút Nyíregyházára bevezető szakaszát

Lezárta a rendőrség a 4-es számú főút Újfehértó felől Nyíregyházára bevezető szakaszát szerda délután, mert az erős havazás miatt az útrész első felüljárójára a csúszós úttest miatt nem tudnak felhajtani a kamionok, illetve a kisebb teherautók – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Emberek gyalogolnak az erős hófúvásban Debrecen közelében. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében hófúvásra vonatkozó narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A nyíregyházi Metro Áruház előtt lévő felüljárónál a teherjárműveket félre állítják a rendőrök, s azok csak akkor haladhatnak majd át a Nyíregyháza-Budapest közötti vasútvonal felett átívelő főútrészen, ha annak síkosságmentesítését elvégzik a közútkezelő társaság dolgozói – mondta Fedor Rita.

A főhadnagy hozzátette: az intenzív havazásban a felüljárónál lévő forgalomirányító lámpa piros jelzésére megálló nehéz teherautók rendre visszacsúsztak a zöld jelzésnél történő induláskor a kocsisorban, így a koccanásos balesetek elkerülése miatt volt kénytelen a rendőrség ideiglenesen lezárni a főútszakaszt.

A szóvivő megemlítette: az érintett útrészt az M3-as autópálya, a 403-as, valamint a 41-es számú főút felé kerülhetik el a teherautók, Nyíregyháza-Oros felől hajthatnak be a szabolcsi megyeszékhelyre, vagy onnan ki Újfehértó-Debrecen irányába. A szóvivő megemlítette: a havazás és az erős szél miatt havasak, csúszósak az utak a térségben, de szerencsére eddig komolyabb baleset nem történt, árokba csúszásokhoz, kisebb koccanásos karambolokhoz riasztották a rendőröket.

Forrás: MTI  (bbag \ bki)
.

(Ezt a cikket 219 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .