Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Mercedes Újdonságok

Mercedes-Benz Citan – az új városi kisteherautó a csillagos márkától

A Mercedes kishaszonjármű kínálatából amely eddig a Vario (6,0-8,2 tonna), Sprinter (3,0-5,0 tonna), és Vito (2,77-3,2 t) tipusokból állt, hiányzott egy igazi városi kis puttonyos. A Renault-Nissan együttműködésnek köszönhetően most eljött az ideje, hogy ezt a piaci űrt is betöltsék az új Citan megalkotásával.

A Citán elnevezés a város (City) és a Titán szavak összefésüléséből ered, amely a Mercedes szerint arra utal, hogy az új jármű a városi logisztika első számú szereplője kíván lenni. Kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy megfeleljen a mindennapi kemény kihívásoknak, amelyet a mindennapi városi áruszállítás támaszt.

A Mercedes évente 700 ezer példányt kíván gyártani a Citanból amely a  kis furgonok piaci szegmensének 4-5%-át jelenti. A Mercedesnél bíznak abban, hogy az új Citán kedvező árával, megbízhatóságával és a márkához illő magas minőségével rövid időn belül sikeres modellé válik a vásárlók körében. A Citan fejlesztésének alacsony költségeit a Renault-Nissan együttműködésnek köszönheti, amely tulajdonképpen a Renault Kangoo alapos átdolgozását jelentette.

A Citan fejlesztése és tesztelése során a Mercedes-Benz „igényes minőségi előírásai” voltak mérvadóak. A jármű ennek megfelelően tartós és robusztus, ugyanakkor ez megfelel a szolgáltató- és kereskedelmi ágazatban működő vállalkozások igényeinek, biztosítva számukra a nagy raktér mellett a jármű kompakt méreteit.

A Citant különböző tengelytávolsággal gyártják majd teher, személy és vegyes kialakítású változatokban is. A kisbusz kivitel is büszkélkedhet majd a márkára jellemző olyan tulajdonságokkal, mint például a kiváló minőség, a gazdaságos üzemeltetés, a biztonság, a kiváló kezelhetőséget, valamint az alacsony CO2 kibocsátás a magas üzemanyag hatékonyság mellett.

A hajtási koncepció magában foglalja a széles körű, alacsony károsanyag-kibocsátású, üzemanyag-takarékos dízel és benzines motorkínálatot, amely tartalmazni fog egy BlueEFFICIENCY csomagot is, valamint elektromos hajtású változat kiadását is tervezik.

A Citan kezelhetősége, a belső anyagok minősége és a kivitelezés is ugyanolyan magas színvonalú, mint a többi Mercedes-Benz furgoné. Az új városi kisteherautót ezért méltán nevezik a Sprinter és Vito „kistestvérének”.

A nagyközönség a Citánt először a szeptemberi IAA haszonjármű-kiállításon láthatja Hannoverben, a forgalmazása pedig azt követően az ősz folyamán kezdődik.

Forrás: Daimler
.

(Ezt a cikket 681 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE