Hírek Márkahírek Scania

A Scania előkelő elismerést kapott, mint fenntartható vállalat

A kanadai Corporate Knights Inc. szervezet a Scaniát a világ100 legfenntarthatóbban működő vállalata közé sorolta. A davosi Világgazdasági Fórumon nyilvánosságra hozott lista helyezettjei huszonkét ország számos gazdasági szektorában, ágazatában dolgoznak.

A listát a Corporate Knights először 2005-ben állította össze és azóta is minden évben a Davos-ban megrendezésre kerülő Világgazdasági Fórumon hozzák nyilvánosságra. Azok a vállalatok szerepelhetnek rajta, akik az elmúlt egy évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak fenntarthatóság tekintetében. A Global 100 elnevezésű lista (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) legfontosabb teljesítménymutatói között szerepel az energia-, víz- és hulladékgazdálkodás. További teljesítménymutatói olyan területeket vizsgálnak, mint a biztonság, munkaerő fluktuációja, innováció, illetve kiterjed arra is, hogy a magasabb beosztásban dolgozó vezetők fizetése kapcsolódik-e a fenntarthatóság terén elért eredményekhez, valamint hogy a vezetőségben milyen arányban dolgoznak nők.

A Scania a 36. helyezést érte el a listán, a járműszektorban csak a Toyota előzte meg, ugyanakkor az egyetlen haszongépjármű-gyártó, aki a kitüntető elismerést megkapta.

„A kitüntetés egyértelmű elismerése annak, hogy a Scania komolyan veszi a fenntarthatóságot és az ilyen irányú erőfeszítéseink megtérülnek.” – mondta Erik Ljungberg, a Scania Vállalati Kapcsolatokért felelős alelnöke. „Különösen elégedettek vagyunk azzal, hogy a szén-dioxid kibocsátásunk mennyiségével – amely a díj eléréséhez szükséges előzetes vizsgálatoknak szintén részét képezi – még inkább az élvonalba tartozó vállalatok között vagyunk.”

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 227 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .