• A Volkswagen Haszonjárművek új tevékenységekbe kezd a fejlődő területeken
• SKD kitek szállítása Wedemarkból Jakartába

2015-re a tervek szerint megközelítőleg 1200 Transporter és Multivan gördül le a gyártósorról Indonézia fővárosában, Jakartában. A Volkswagen Haszonjárművek mostantól megkezdi Indonéziában a helyi piacra szánt T5 modellek SKD összeszerelését az indonéz importőrrel, a Garuda Mataram Motorral együttműködve.

Az Indomobil/Garuda Mataram Motor már évek óta együttműködik a Volkswagennel és az Audival. „Rendkívüli örömmel tölt el minket, hogy ezen sikeres és megbízható partnerünk immár autóink összeszerelését is végzi ezen a fejlődés-orientált piacon” – mondja Jens Ocksen, a Volkswagen Haszonjárművek gyártásért felelős vezetőségi tagja. „Ez biztosítja azt a termékminőséget, amelyet már megszoktak és elvárnak a Volkswagen vásárlói egy olyan prémium terméktől, mint a T5.” Kezdetben megközelítőleg 220 T5 összeszerelését tervezik 2012-ben. Az első járműveket februárban adják át.

Az értékesítési feladatokat szintén a Garuda Mataram Motor végzi. A járműveket hat különleges Volkswagen személyautó-kereskedés értékesíti Indonéziában. Emellett a T5-öket olyan potenciális megrendelőknek is bemutatják, mint a különböző hatóságok, bankok, biztosítótársaságok és az európai vállalatok kirendeltségei. A T5 az Indonéziai Autókiállításon is látható lesz.

„Kihasználjuk a járműveink számára adódó lehetőségeket ezen a fejlődés-orientált piacon. A Multivant prémium limuzinként, míg a Transportert megbízható haszonjárműként mutatjuk be” – hangsúlyozza Harald Schomburg, a Volkswagen Haszonjárművek értékesítési és marketing márkaigazgató tanácsának tagja. „Az SKD gyártás megnyitja előttünk a kaput, és lehetőséget nyújt piaci részesedésünk növelésére. Rendkívül előnyösnek ítéljük kompetitív lehetőségeinket.”

Az SKD rövidítés jelentése „Semi Knocked Down”, amely részben szétszerelt járművekre utal. Az indonéz piacra szánt T5-ök esetében ez azt jelenti, hogy a Transportereket és Multivaneket a hannoveri központi gyárból teherautóval a mintegy 16 kilométernyire lévő Bissendorf / Wedemarkban található CKD/SKD központba szállítják, ahol részben szétszerelik őket. Az SKD kiteket ezután teherhajón szállítják el Hamburgon keresztül Jakartába. A Volkswagen Haszonjárművek helyi partnere, az Indomobil/Garuda Mataram Motor ezután elvégzi az importőri és illetékfizetési feladatokat a Transporter és Multivan kitekkel kapcsolatosan, mielőtt megkezdené azok helyszíni összeszerelését.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 303 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?