Romániában immár nem a hideg, hanem a hó és az ónos eső okoz nehézségeket

Romániában immár nem a szélsőségesen hideg idő, hanem a hó és az ónos eső okoz nehézségeket. Az ország déli, dél-keleti megyéiben számos főútvonalon áll a forgalom.

Újabb hat halálos áldozatot követelt az ítéletidő Romániában. Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint az elmúlt nyolc napban immár 34 ember halálát okozta kihűlés. Az ítéletidőnek tulajdonítható halálos áldozatok száma azonban ennél nagyobb, szombat óta ugyanis a hó és a Dél-Romániában hullott ónos eső okozza a legnagyobb nehézségeket.

Bukarestben vasárnap hajnalban mínusz 3 fokos hőmérsékletben hullott záporeső, ami azonnal ráfagyott az útra és a gépkocsikra. A csúszós utakon több halálos autóbaleset történt. A hóeltakarításnak is van már áldozata Romániában: a fővárosban egy asszonyt a hátrafelé tolató hóeke gázolt halálra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap 18 órától az ország déli-délkeleti megyéiben sárgáról narancssárgára változtatta a figyelmeztetés besorolását. Az erdélyi megyékben továbbra is a havazás, hófúvás miatti sárga figyelmeztetés marad érvényes.

Az Országutak és Autópályák Országos Társaságának a honlapján (www.cnadnr.ro) közölt adatok szerint Románia déli-délkeleti megyéiben továbbra is 16 országúton áll a forgalom. A lezárt főútvonalak között erdélyi útszakasz nem szerepel.
Fennakadások vannak a vasúti közlekedésben is. A vasúttársaság három szakaszon állította le a vonatok közlekedését, ötven járatot töröltek.

Az ország valamennyi repülőtere tudja fogadni a repülőket, az induló járatok azonban általában késéssel szállnak fel, a szárnyak megtakarítása a hó- és jégrétegtől ugyanis késlelteti a felszállásukat.

Forrás: MTI  (kga \ krg)
.

(Ezt a cikket 258 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?