A Continental uniós támogatással fejleszti budapesti telephelyét

A Continental Automotive Hungary Kft. autóelektronikai alkatrészeket gyártó budapesti gyára több mint 300 millió forint európai uniós támogatással fejleszti budapesti telephelyét – közölte a társaság pénteken, az új raktárának átadását követően.

Egy technikus indukciós targoncán dolgozik a Continental Automotive Hungary Kft. autóelektronikai alkatrészeket gyártó budapesti üzemének új, 1600 négyzetméter alapterületű új magasraktárában. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Programban elnyert támogatás segítségével készült el a csaknem 1,6 milliárd forint költségvetésű beruházás első szakasza.

A cég tájékoztatása szerint a fejlesztés nettó elszámolható költsége 1,2 milliárd forint, amelyhez a vállalat 25 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyert 305,8 millió forint összegben az ÚMFT keretében.

A beruházás lezárult első szakasza során felépült a 14 méter belmagasságú, 1.600 négyzetméter alapterületű raktár, melynek hasznos belmagassága mintegy 13 méter. A korábbi raktárakhoz képest jelentős előrelépés az indukciós technológia alkalmazása, amely lehetővé teszi a keskenyebb folyosók használatát, ezzel helyet adva több állványsor építésére, az új raktár jelenleg összesen 2.800 darab EU-raklap befogadására alkalmas.

Az első szakasz keretében bővítették a budapesti telephely elektromos hálózatát mintegy 125 millió forint értékben.
A beruházás több autóipari termék gyártását teszi lehetővé, és a jelenleg mintegy 1.290 főt foglalkoztató budapesti gyáregység további szakembereknek tud majd munkát ajánlani a jövőben.

A Continental nemzetközi cég 2010. évi 26 milliárd eurós árbevételével a világ vezető autóipari beszállítói közé tartozik. Fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és rendszerek, műszerezés, járműelektronikai és műszaki elasztomer-termékek gyártójaként és szállítójaként a vállalat hozzájárul a nagyobb menetbiztonsághoz és a globális klímavédelemhez.

A Continental AG cég Magyarországon jelenleg öt vállalattal, 7 telephelyen képviselteti magát és közel 6.300 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott és Nyíregyházán. A gumiabroncs üzletág 1991. óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

A Continental jelenleg közel 164.000 munkatársat foglalkoztat 45 országban.

Forrás: MTI  (gpe \ gtb)
.

(Ezt a cikket 429 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?