Hírek Külföld MAN Márkahírek

2011-ben ismét az MAN lett Brazília teherautó piacának vezető gyártója

Ezzel együtt az autóbusz piacon is erős növekedés volt tapasztalható

Az MAN Latin Amerika munkáját dicséri, hogy 2011-ben ismét a cég regisztrálta messze a legtöbb teherautót Brazíliában. A gépjárművek országos nyilvántartása (Renavam) szerint a dél-amerikai országban 50 829 MAN-t értékesítettek. Ez az eredmény – 29,7 %-os piaci részesedéssel – az MAN-t a kilencedik egymást követő évben teszi az 5 tonna feletti teherautók legsikeresebb gyártójává az országban. A regisztrációs hatóság emellett nyilvántartásba vett 11 139 darab, az MAN Volksbus márka által értékesített buszalvázat is, mely a helyi buszpiac 32,2 %-os részesedésének felel meg. Az összesen majdnem 62 000 újonnan bejegyzett haszongépjárművel, 2010-hez képest az MAN 18 %-os növekedést ért el.
Mindemellett az MAN Latin Amerika 9500 járművet exportált Brazílián kívülre – ez 17,4 %-os növekedést jelent. A legfőbb importőrök Argentína és Chile voltak.Brazíliában – a 2012 januárjában életbe lépett károsanyag-kibocsátási szabványoknak megfelelően – az MAN Latin Amerika ettől az évtől minden járművét Euro 5-ös motorral kínálja. Az MAN-nek lehetősége van Dél-Amerikában is kamatoztatni az európai haszonjárműpiacon megszerzett tudását, mivel itt már 2009 óta kötelező az Euro 5-ös normát teljesítő motorok használata. Emellett az MAN nehéz kategóriás MAN kamionokkal is bővíti latin amerikai termékskáláját, amelyek 400 és efölötti lóerővel büszkélkedhetnek.
.
A Rio de Janeiro állam déli részén található Resende-i gyárban az MAN Latin Amerika Constellation (13-57 tonna), Worker (13-31 tonna) és Delivery (5-9 tonna) kategóriás teherautókat, valamint Volksbus sorozatú buszalvázakat gyárt. A vállalat körülbelül 7 000 alkalmazottat foglalkoztat, míg termelési kapacitása éves szinten eléri a 82 000 járművet. Annak érdekében, hogy biztosítsa az erős piaci pozícióját és javítsa a középtávú piaci lehetőségeit, 2012 és 2016 között az MAN több mint 400 millió eurót fektet a termelési kapacitásának növelésébe, valamint kutatásba és fejlesztésbe.
Forrás: MAN
.

(Ezt a cikket 207 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .