Hírek Külföld Logisztika

Veszélyes áru raktár Romániában

A Dachser a régió egyik legmodernebb veszélyesanyag-raktárával bővíti európai hálózatát

  A Dachser bukaresti telephelye mellett egy közel 6 500 négyzetméter alapterületű és 11 500 raklap befogadására alkalmas veszélyesanyag-raktárat nyitott. A Romániában egyedülálló raktár tíz millió eurót meghaladó beruházással jött létre, a létesítmény megfelel a Seveso II-es Irányelvnek (96/82/EK).

„A ploiesti-i raktár kiemelkedő beruházás az európai logisztikai hálózatunk bővítésében” – nyilatkozta Michael Schilling, a Dachser European Logistics ügyvezető igazgatója. „A Dachser ezen beruházása példaértékű a fejlődő régió számára.”

A Dachser Románia a raktárat a Liegl & Dachser támogatásával építette meg. A magyar leányvállalat 2006 óta működtet veszélyesanyag-raktárat Budapest közelében, Pilisvörösváron a Seveso II-es Irányelv szigorú előírásai szerint.

Engelbert Liegl, a Liegl & Dachser Magyarország ügyvezető igazgatója kifejtette, „A pozsonyi Dachser Eurohub-hoz való közvetlen kapcsolódás kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a vegyipar területén tevékenykedő nemzetközi ügyfeleinknek hatékony és biztonságos logisztikai szolgáltatást nyújtsunk az egész régióban.”

Csúcstechnológia

Ploiestiben biztonságosan tárolhatók a VCI (Német Vegyipari Egyesülés) által meghatározott 2, 3, 4.1, 6.1, 8, 10–13 veszélyességi osztályba tartozó áruk. A raktár hat tűzvédelmi egységre van felosztva, amelyeket tűzgátló falak és ajtók választanak el egymástól. Minden tárolási szinten habbal működő sprinkler van felszerelve. A veszélyesanyag-raktár el van látva tűzjelző készülékekkel és gyúlékony, valamint mérgező illékony anyagokat jelző érzékelőkkel is. A raktár padlója impregnált, olajnak és vegyi anyagoknak ellenálló borítást kapott.

A Dachser a törvényben meghatározott oltóvíz mennyiség kétszeresét tárolja Ploiestiben. A raktárbázishoz tartozó víztartályok és csővezetékek felmelegíthetők, ha a hőmérséklet fagypont alá süllyed. A raktár területén elhelyezett két speciális, egyenként 2 000 köbméter űrtartalmú betontartály biztosítja, hogy baleset vagy megrongálódás esetén egyetlen csepp szennyezett oltóvíz vagy folyadék se szivároghasson a talajba. A magas tároló állványok a Richter-skála 8-as fokozatáig földrengésbiztosak. Stabilitásukat növelik a kiegészítő fémkapcsok és a felhasznált acélmennyiség, amely a szokásos kétszerese. Ezek a tulajdonságok teszik egyedülállóvá a létesítményt az európai tárolórendszerekhez viszonyítva.

„Az új raktár egyértelműen jelzi a veszélyes árukkal kapcsolatos kompetenciánkat. A biztonsági intézkedések megfelelnek a legújabb technológiai követelményeknek is” – fejtette ki Steve Heidner, a Dachser Központi Veszélyes Anyagok Menedzsment Osztályán.

Forrás: Liegl & Dachser
.

(Ezt a cikket 262 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE