Ellenőrzések Hírek Külföld Vám

Rekord heroinfogás Ausztriában egy teherautóban

Rekordmennyiségű heroint találtak egy bolgár teherautóban egy osztrák-német határátkelőnél a vámhatóság emberei – jelentették be hétfőn Bécsben.

A hűtőkocsiban 130 kilogramm kábítószert találtak elrejtve egy ellenőrzés során, a csempészáru feketepiaci értéke mintegy 50 millió euró – közölte az osztrák pénzügy- és az igazságügyi minisztérium. Ez a legnagyobb kábítószer-szállítmány, ami eddig Ausztriában eseti ellenőrzés során fennakadt a rendőrök hálóján. A drogot a Balkánon, majd Magyarországon keresztül csempészték Ausztriába és onnan Németországba, illetve tovább, Nyugat-Európa felé akarták szállítani.

A közlemény szerint az osztrák vámnyomozók egy gyanús teherautóra lettek figyelmesek a felső-ausztriai Subennél még január 11-én. Amikor az üres rakterű járművet mobil röntgenkészülékkel átvizsgálták, a tetőzet üregeiben elrejtett csomagokra lettek figyelmesek. A rejtekhelyet először nem tudták kinyitni, ezért megfúrták a tetőzetet és így megbizonyosodhattak arról, hogy ott kábítószert rejtettek el a csempészek. Miután megtalálták a titkos rekeszek nyílását, 230 csomag heroin került elő azokból.

Forrás: MTI  (kpk \ kti)
.

(Ezt a cikket 329 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen-biztos kézzel!

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .