Hírek Navigáció

Az NNG új platformra helyezi az autós és mobil navigáció kapcsolatát

Az Új Széchenyi Terv keretében nyújtott támogatást felhasználva az NNG Kft. egy új mobil platformot fejlesztett ki, amely biztosítja a helyfüggő szolgáltatások használatát autós környezetben is. A több mint 700 millió forintos nagyságrendű projektet az Európai Unió és a magyar állam közel 300 millió forinttal támogatta.

   Az NNG Kft. sikeresen lezárta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, illetve az U1 Research Nonprofit Kft.-vel közös KMOP-1.1.1-09/1-2009-0021 számú fejlesztési projektjét, melynek célja egy olyan navigációs platform prototípusának létrehozása volt, amely lehetőséget ad a partnereknek, hogy az iGO navigációs eszközkészletét és felületét használva saját alkalmazásokat fejlesszenek. Ez jelentős előrelépést jelent egy általános, integrált navigációs alkalmazás felé, az egyetemi és független kutatócsoportok bevonásával pedig innovatív példaalkalmazások is készültek.

Erre a célra az NNG Kft. a KMOP-2009-1.1.1 pályázati konstrukcióhoz kapcsolódóan „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása –  Helyzetfüggő mobil alkalmazás platform műszakilag működő prototípusának kifejlesztése” című pályázatához Európai Uniós forrásból is kapott támogatást.

A fejlesztés jól illeszkedik abba a globális technológiai trendbe, amely a mobileszközök és a járművek közötti egyre szorosabb kapcsolat kiépítésére irányul. A szakértők szerint a navigáció jövőjét az olyan integrált rendszerek fogják meghatározni, amelyek többféle eszközön is képesek párhuzamosan működni.

Az új, Android alapú platform lehetőséget teremt különböző rendszereknek a navigációs motorba való integrálásába, ezzel olyan funkciók is megjelenhetnek a mobiltelefonokban, amelyek korábban még elképzelés szintjén sem léteztek. A jármű fedélzeti rendszerét akár az okostelefonunkról is irányíthatjuk majd: tájékozódhatunk az autó műszaki állapotáról, bekapcsoljuk az autóriasztót és a klímaberendezést, vagy nyomon követhetjük a jármű útvonalát.

Az autós integráció mellett a platform a hagyományos okostelefonos funkciókkal is szorosabb és intuitívabb együttműködést biztosít. Például azt is lehetővé teszi, hogy a navigációs alkalmazás felismerje az élő szóban elhangzott, vagy akár egy e-mail vagy egy SMS szövegében található címeket, és automatikusan megtervezze az oda vezető útvonalat. Ezek a funkciók csak egy részét jelentik azoknak a lehetséges fejlesztéseknek, amelyeket az NNG hamarosan elérhetővé tesz OEM partnerei számára.

„Legújabb innovációnkkal lehetőséget kínálunk autóipari partnereinknek, hogy az elsők között fejleszthessenek integrált mobil megoldásokat a piac átalakuló és speciális igényeinek megfelelően.  A platform prototípusának megalkotása jelentős lépés a jövő autós navigációjának evolúciójában, hiszen technológiai alapot teremt az eddig még soha nem látott funkciók megvalósításához” – mondta Balogh Péter, az NNG Kft. megbízott vezérigazgatója.

Az NNG Kft.-ről
Az NNG Kft. a mobil, a járműipari és a személyi navigációs szektor számára fejleszt navigációs megoldásokat, és kínál teljesen testre szabható, fedélzeti 3D-s navigációs alkalmazásokat a vásárlók egyéni igényeit is kielégíteni kívánó eszközgyártók, autógyárak és OEM-márkák képviselői számára. A díjnyertes iGO My way szoftvermotorra épülő technológia már világszerte több mint 15 millió navigációs eszközön megtalálható.

A vállalat emellett saját digitális térképek fejlesztésével is foglalkozik. A vállalat első nemzetközi termékét a 2006-os németországi CeBIT-en mutatta be. Azóta világszerte több mint 150 hardvergyártó vállalattal alakított ki üzleti kapcsolatot. Az NNG több mint 110 országban és 45 különböző nyelven nyújt megbízható navigációs megoldásokat.

Az NNG-ről bővebben a www.igomyway.com honlapon olvashat.

Forrás: NNG
.

(Ezt a cikket 257 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .