A Waberer’s: 20 százalékos EDITDA növekedés 2011-ben

A Waberer’s Holding Zrt. 2011. évi kamatok, adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredménye (EBITDA) előzetes adatok szerint 47,4 millió euró körül alakul, ami 20 százalékkal haladja meg az előző évi értéket, árbevétele pedig 373 millió eurót ér el – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Fotó: Waberer's

A fuvarozással, szállítmányozással és logisztikai szolgáltatással foglalkozó cégcsoport két és félezer szerelvényből álló kamionflottája összesen több mint 330 millió kilométert tett meg tavaly 90 százalék fölötti rakottsági mutató mellett.

A társaság 2011-ben 150 szerelvénnyel bővítette fuvareszközeinek számát, miközben a flottája ötödét gazdaságos és környezetkímélő erőforrásokkal szerelt kamionokra cserélte. A megnövekedett feladatok ellátására a társaság tavaly 250 új munkahelyet létesített, miközben csökkentette az egy kamionra jutó adminisztratív személyzet arányát.

A holding a növekedés fenntartása érdekében 2012-ben további 100 szerelvénnyel bővíti flottája kapacitását, munkavállalói létszámát pedig 150 fővel tervezi növelni.

A Waberer’s a közlemény szerint 2012-ben tovább folytatja az elmúlt években sikeres kereskedelmi offenzíváját. A növekedés érdekében kiemelten összpontosít legfontosabb öt európai piacára, a Magyarország mellett Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban jelentkező fuvarozási igények kielégítésére. A vállalat elsősorban a tartós élelmiszerek és a háztartás-vegyipari termékek fuvarozási feladatait igyekszik megszerezni, továbbá felhagy a nemzetközi hűtőfuvarozással és eszközállományának fejlesztése során a hagyományos raklapos áruk minőségi továbbítására koncentrál. A cég a jövőben is megőrzi organikus növekedését, amelyet lehetséges akvizíciókkal kíván gyorsítani.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy a vállalat 2012-ben is kiemelten törekszik arra, hogy járművei lehetőleg Magyarországon tankoljanak. Hozzáteszik, hogy 2011-ben a Waberer’s ezáltal több mint 4 milliárd forint jövedéki adóbevétellel járult hozzá a magyar költségvetés bevételeihez.

Forrás: MTI  (gjé \ egr)
.

(Ezt a cikket 336 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?