Tűzoltóautó és személygépkocsi ütközött Szentmártonkátán – több sérült, teljes útzár

Több tűzoltó is megsérült Szentmártonkátán, a város belterületén vasárnap délután történt balesetben; az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Sérült tűzoltóautó Szentmártonkátán, a 31-es főút mellett, miután a jármű összeütközött egy személygépkocsival. A balesetben egy tűzoltó súlyos, kettő könnyű sérülést szenvedett. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

    Kovács Viktória tájékoztatása szerint a 31-es főút 58-as kilométerénél egy Budapest irányából érkező tűzoltóautó frontálisan ütközött egy vele szemben közlekedő személygépkocsival. A balesetet valószínűleg a személyautó sofőrjének szabálytalan előzése okozta – tette hozzá a szóvivő. Információi szerint egy tűzoltó súlyos, három könnyebb sérülést szenvedett, a személyautóban ketten sérültek meg könnyebben.

A 31-es főút érintett szakaszán a helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig teljes útzár van érvényben, a karambol körülményeit szakértők bevonásával a Nagykátai Rendőrkapitányság vizsgálja – mondta Kovács Viktória.

Sérült személygépkocsi Szentmártonkátán, a 31-es főút mellett, miután a jármű összeütközött egy tűzoltóautóval. A személyautóban ketten sérültek meg könnyebben. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Loch Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy nagykátai tűzoltók szenvedtek balesetet, amikor egy tűzeset helyszínéről – az oltás végeztével – a laktanyába tartottak. A fecskendős jármű árokba borult – fűzte hozzá a szóvivő, aki megerősítette az egy súlyos sérültről szóló rendőrségi információt, ám tudomása szerint nem három, hanem két tűzoltó szenvedett könnyebb sérüléseket. A mentők mindannyiukat egy fővárosi kórházba szállították – mondta a katasztrófavédelmi szóvivő.

Forrás: MTI (htm \ bri)
.

(Ezt a cikket 711 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!