Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Versenyek Volkswagen

Legendák Amarokban: autóversenyző, rocksztár és a Tigris a Dakar Rali pihenő napján

A résztvevők sikeresen teljesítették az idei Dakar Rali első részét, mely az Andok hegyi útjain, mély kanyonok és különböző magasságú homokdűnék között vezetve, az Atacama Sivatagban zárult. . A Dakar Rali pihenőnapján a versenyzőknek néhány ismert látogatója is akadt: vasárnap a Forma 1-es legenda Jacky Ickx mutatta meg Rudolf Schenkernek, a Skorpions együttes rockerének és a világbajnok ökölvívó Dariusz Michalczewskinek (a Tigrisnek), hogyan kell biztonságosan vezetni egy Amarokot.

„Hihetetlen, hogy milyen könnyű vezetni az Amarokot, ez a jármű jobb mint az első menetben kiütni valakit”- állította a Tigris, aki Lengyelországból utazott oda, hogy megnézze a Ralit, és tesztelje az Volkswagen Haszongépjárművek autóját. A Volkswagen márka nagykövetét Jacky Ickx-et is meggyőzte az Amarok: „ A rövid gyorsulási idővel és a folyamatos négy kerék hajtással az emelkedők könnyen kezelhetők voltak, ráadásul mindez nagyon alacsony fogyasztással párosult”- mondta a Forma1-es legenda.

A gitáros Rudolf Schenker már második alkalommal járt a Ralin, és nagy örömet szerzett neki a táborban tett villámlátogatás. „Semmi sem izgalmasabb, mint ahogy az Amarok megrengeti a versenypályát” -nyilatkozta a zenész. A tábornál Schenker és Michalczewski előadtak egy rögtönzött duettet is, a Scorpions egyik slágerét a „“Rock You Like A Hurricane”-t, ami hirtelen felkeltette a közönség figyelmét, éppen úgy, mint a két évvel ezelőtti váratlan koncert, amikor Schenker eljátszott egy dalt az Amarok platójáról.

Schenker, Michalczewski és Ickx mellett korábban három széllovas is járt Chilében. Björn Dunkerbeck, Klaas Voget és Robby Swift is vezettek egy Volkswagen Craftert az Atacama sivatagban, hogy teszteljék a terepjáró képességét és szörföljenek a dűnék között.

A Volkswagen Haszonjárművek harmadik alkalommal hivatalos támogatója a Dakar Ralinak. Ez idő alatt 30 Amarok, 8 Multivan PanAmericana és egy Crafter 4 MOTION áll a Amaury Sport Organisation (A.S.O) rendelkezésére. Január 15.-éig a Dakar rali alatt, a világ minden tájáról érkező résztvevők 9.000 km-t vezethetnek Argentínában, Chilében és Peruban. Ebben az évben a rali egy argentin városban
kezdett, a Mal del Plata-ban, a befejezés pedig Limában lesz. Az elmúlt három évben az esemény kezdése és befejezése is Buenos Airesben volt, ami a legnehezebb maratoni ralit garantálta a világon. Az Amarok, a Multivan, és a Crafter 4MOTION Achleitner négy kerék hajtással újra átmentek a teszten, és bebizonyították mennyire bírják a különleges igénybevételt. Mint a szervezők hivatalos járművei, helyt kell állniuk a kihívások közepette, melyek az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig, végig az Atacama sivatagon, az Andok felett, át a kanyonokon, és a különböző időjárási zónákon keresztül érik őket.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 250 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE