Csalók használják ki az üzemanyagok magas árát

Csalók jelentek meg Mátészalkán és környékén

Fotó: Burrows / Wikipedia

A Mátészalka Rendőrkapitányság több eljárást is folytat ismeretlen tettesek ellen, akik magukat a MOL ZRT értékesítőjének kiadva, a környező települések olyan lakóit keresték meg telefonon, akik tehergépkocsikkal, vagy mezőgazdasági járművekkel rendelkeznek. A megkeresett személyeknek kedvezményes áron kínáltak nagy mennyiségben üzemanyagot.

Az ismeretlen elkövetők az üzemanyag vételárát előre készpénzben kérték, azzal, hogy a megvásárolt üzemanyagot még a kifizetés napján ki is szállítják, sőt a pénz átvétele során hamis számlát adtak át, majd ezt követően minden esetben elérhetetlenné válnak.

Mátészalka környékén ismeretlen elkövetők más módszerrel is károsítottak meg sértetteket.

Az ismeretlen elkövetők magukat valamely társaság képviselőjének kiadva telefonon hívtak fel személyeket, és valótlanul azt állították, hogy egy sorsolás nyertesei, pénznyereményben részesültek. A csalók a pénznyeremény átvételének feltételeként határozták meg, hogy egy általuk megadott összegű mobiltelefon feltöltő kártyát kell vásárolni, amely titkos azonosító számát be kell diktálni.

A gyanútlan sértettek a pénz nyeremény fejében a feltöltő kártya megvásárolását követően a csalók részére a titkos azonosító szám bediktálásával lehetővé tették, hogy a kártyával megvásárolt lebeszélhető pénzösszeget saját maguk felhasználják. Természetesen a csalók által beígért nyereményt a sértettek hiába várják.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy amennyiben ilyen, vagy ehhez hasonló ajánlattal keresik meg, minden esetben a kínálatot nyújtó társaság bejegyzett telefonszámán ellenőrizzék azt, szükség esetén értesítsék a rendőrséget a 107-es, vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén.  

  Hajas Zoltán r. őrnagy, sajtószóvivő helyettes
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MRFK SAJTÓSZOLGÁLAT

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 320 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?