Ellenőrzések Határinfó Hírek Rendőrségi hírek Szervezetek hírei

Százötven új határrendészt vesz fel a rendőrség Szabolcsban

Százötven embert vesz fel a rendőrség határrendésznek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a térségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Forrás: Burrows - Wikipédia

    A 18 és 37 év közötti, érettségizett, egészségileg alkalmas, kifogástalan életvitelű jelentkezők január 16-ig nyújthatják be pályázatukat a nyírségi főkapitányság humánigazgatási szolgálatához – mondta Hajas Zoltán őrnagy.

Hozzátette: elsősorban határ menti településeken élők jelentkezését várják, akiket sikeres felvételi esetén március 1-jével vesznek állományba, s az érintettek a magyar-ukrán határon teljesítenek majd szolgálatot.

A szóvivőhelyettes tájékoztatása szerint az új határrendészek 12 hónapos próbaidejük alatt felnőttképzésen is részt vesznek, rendészeti szakközépiskolában hat hónapos felkészítés után úgynevezett részszakképzést szerezhetnek.

Hajas Zoltán kitért arra, hogy január 16-a után kezdődik az elbírálás és a felvételi eljárás. A pályázóknak vállalniuk kell a kifogástalan életvitelre vonatkozó ellenőrzést, továbbá a hivatalos állománnyal járó elvárások, követelmények maradéktalan teljesítését.

Forrás: MTI  (bbag \ bám)
.

(Ezt a cikket 384 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE