Elfogták a magyar-ukrán határnál parkoló kamionok üzemanyagtolvajait

Elfogta a rendőrség a magyar-ukrán határnál, Tuzsér és Komoró térségében parkoló kamionok üzemanyag-tolvajait; a 19 és 25 éves tuzséri lakosokat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezésüket – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

A két férfi sorozatban törte fel a kamionparkolókban és a különböző vállalkozások telephelyein várakozó teherautók üzemanyagtartályait, és több mint 1 millió 200 ezer forint értékű üzemanyagot tulajdonítottak el – mondta Hajas Zoltán őrnagy. A gyanúsítottak szerdára virradó éjjel betörtek a komorói MÁV-állomás egyik raktárába is, és 20 darab húszliteres műanyag kannát loptak el.

Nem sokkal később egyiküket a környéken igazoltatták a rendőrök, és a rendelkezésre álló adatok alapján előállították. Az elszámoltatás során a férfi beismerő vallomást tett, és elmondta: társa segített neki az ellopott gázolaj szállításában és értékesítésében. Az üzemanyagért kapott pénzt fele-fele arányban osztották el.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két férfit 18 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, és a büntetőeljárásba bevonják az általuk megnevezett vásárlókat is, akik orgazdaságot követtek el. Az egyik gyanúsított korábban már négyszer volt bűntetve vagyon elleni bűncselekményekért, és jelenleg is – az üzemanyaglopáson kívül – kilenc ügyben folyik eljárás ellene – tette hozzá Hajas Zoltán.

Forrás: MTI  (bbag \ blz)
.

(Ezt a cikket 261 alkalommal tekintették meg.)