Busz hírek Hírek Szervezetek hírei

Együttműködési keret-megállapodást írt alá a Magyar Közút és a VOLÁN Egyesülés

Együttműködési keret-megállapodást írt alá 2011. december 29-én Saslics Elemér, a VOLÁN Egyesülés vezérigazgatója és Kovács Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a két társaság közötti információcsere rendjéről.
A Magyar Közút és a VOLÁN Egyesülés között megkötött együttműködési keret-megállapodás célja a Magyar Közút kezelésében lévő mintegy 30 ezer kilométernyi országos közúthálózaton zajló közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, a forgalom zavartalanságának biztosítása, a közlekedési információk cseréje, valamint a közútkezelő és a Volán társaságok közötti információáramlás rendjének szabályozása.
Az országos állami közúthálózat üzemeltetője és fenntartója egyetért az országszerte 56 társaságot és árufuvarozót összefogó szakmai és érdekképviselő szervezettel, hogy a magyar közutakon közlekedők számára biztonságos, gazdaságos és kulturált körülményeket szükséges biztosítani. Ennek érdekében a Magyar Közút vállalta, hogy útinformációk átadásával segíti a Volán társaságokat, illetve az útlezárások, útfelújítások során figyelembe veszi a közösségi közlekedésben résztvevők érdekeit. A Volán társaságok a keret-megállapodás alapján ezentúl a tudomásukra jutott, a közlekedés folyamatosságát és biztonságát befolyásoló, valamint az út környezetében lévő eseményekről értesítést küldenek a közútkezelő részére.
Ezen túlmenően a Magyar Közút és a Volán társaságok együttesen vizsgálják felül azon kistelepülések útfelújítási, útkarbantartási lehetőségeit, amelyekhez a közösségi közlekedés kizárólag autóbusszal, közúton biztosítható.
Forrás: Magyar Közút
.

(Ezt a cikket 203 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen-biztos kézzel!

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .