Balesetek Hírek

Az elkövető halála miatt megszűnt az M70-esen történt buszbaleset nyomozása

Az elkövető halála miatt megszűnt a nyomozás annak a hat halálos áldozattal járó buszbalesetnek az ügyében, amely tavaly nyáron történt az M70-es autóúton – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére.

MTI Fotó: Varga György

Salamon Róbert a román busszal júniusban történt tragédiával kapcsolatban elmondta: az ügyben akkor halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt rendelt el nyomozást a rendőrség. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya a nyomozást az elkövető halála miatt szüntette meg.

Az MTI információja szerint a rendőrség a buszt vezető román sofőr felelősségét állapította meg. Miután a jármű vezetője is a baleset halálos áldozatai közé tartozott, így vádemelést ellene nem tehettek, több mint fél év után a vizsgálat ezért csak a nyomozás megszüntetésével zárulhatott.

Az M70-es autóúton a tavaly június 21-én hajnalban történt buszbalesetben hatan meghaltak, hárman súlyosan, 23-an könnyebben sérültek meg. A túlélők az MTI-nek arról beszéltek: valószínűleg elaludt a buszsofőr, akit a tudomásuk szerint pihenés nélkül fordítottak vissza Romániából Spanyolországba.

A Valenciába tartó román autóbusz a Zala megyei Csörnyeföld közelében áttért a szembejövők sávjába, és frontálisan összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal. A balesetben a helyszínen öten haltak meg: a szlovén kamion vezetője, továbbá a busz két sofőrje és két utasa. Összesen 27 sérültet szállítottak a mentők a nagykanizsai kórházba, közülük egy ember néhány órával később belehalt életveszélyes koponyasérüléseibe.

Forrás: MTI  (blb \ blz)
.

(Ezt a cikket 262 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!