Az ügyfelek és a rajongók számára egyaránt élő legendává vált Renault Magnum hírnevéhez méltó programokkal ünnepli 20. születésnapját. A Magny Cours-ban és Le Mans-ban tartott ünnepségsorozat után a Renault Trucks most bemutatja a születésnapi Magnum Legend limitált sorozatot. Ezek a járművek mind fel vannak szerelve azokkal a legújabb műszaki fejlesztésekkel, amelyek a teljesítmény növelését és a fogyasztás csökkentését szolgálják. A nagy előd, az AE fekete-fehér színeibe öltöztetett ünnepi kiadás a mozi és az autóversenyzés világának egy másik legendás alakjához, Steve McQueenhez is kapcsolódik. Rajongók, figyelem: a rendkívül exkluzív speciális sorozatból mindössze 99, számozott példány készült!

Az 1991-ben az Év teherautójává választott, és a generációk során folyamatosan továbbfejlesztett Magnum belépett a legendák közé. A maximálisan a sofőr igényeire tervezett, hatalmas fülkének, kiemelkedő tudásának és úttartási képességeinek köszönhetően belopta magát a távolsági fuvarozásban dolgozó sofőrök és az ügyfelek szívébe. Ez utóbbiak a mai napig erősen kötődnek a Magnumhoz; a Renault Trucks rájuk gondolva alkotta meg a mindössze 99 példányszámú Magnum Legend sorozatot.

A mértéktartó és elegáns speciális kiadás külső megjelenését a technikai plató matt fekete és a fülke fehér árnyalatának kontrasztja teszi különlegessé. A beavatottak rögtön felismerik benne a Magnum elődjének, az 1991-ben bevezetett AE színeit. A Magnum Legend felsőkategóriás kidolgozással hangsúlyozza a modell presztízsét, amik közül a két leglátványosabb az alumíniumból készült fellépőküszöb a vezető- és az utasoldalon, valamint a krómozott csavarvédő kupakok és dísztárcsák. Az egyes részleteket remekül kiemeli a karosszéria matt fekete árnyalata. Az ajtón, akárcsak az első AE modelleken, egy tábla mutatja a hivatalos gyártási sorozatszámot, ami tovább erősíti az exkluzivitás érzését a tulajdonosban.

Az exkluzivitás a belső térben is visszaköszön: a rendkívül dizájnos fülke a nemes anyagoknak köszönhetően eleganciát és az előkelőséget sugároz. A fekete bőrkárpitozáson szintén megjelenik a Magnum Legend embléma és a teherautó gyártási sorozatszáma. A műszerfal felső részét és a fekvőhelyet szintén bőr borítja. A karosszéria matt fekete árnyalata a műszerfalon is visszaköszön.

Műszaki oldalról a Magnum Legend a modell pályafutása során megvalósított újítások megkoronázása. A jármű fülkéjét, komfortszintjét és fogyasztását folyamatosan javították. A Magnum Legend a kínálat legerősebb erőforrásával, az 520 lóerős DXi motorral büszkélkedhet, és maradéktalanul megfelel a közúti fuvarozás jelenlegi legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normájának, az EEV követelményeinek. A még eredményesebb takarékosság érdekében a születésnapi Magnumot Optidriver+ váltóval és a jármű tehetetlenségét maximálisan felhasználó Optiroll csomaggal szerelték fel. A biztonság miatt sem kell aggódnia a sofőrnek, hiszen alapfelszerelésként tartalmazza a legfejlettebb fékrendszert, aminek része a full EBS és a Voith hidraulikus lassítófék.

A speciális kiadású jármű átadásakor a sofőr egy iPad 2-t is kap, amelyen elérheti az iPadra nemrég kifejlesztett Renault Trucks Racing videójáték full HD változatát, illetve egy 1 :43 arányú, első generációs Magnum makettet.

A Magnum Legend promóciós kampánya egy másik legendához, Steve McQueenhez kapcsolódik. A világhírű színész, aki rajong a versenyzésért és az autótechnikáért, a Le Mans és a Bullit című filmekben játszott szerepeivel került be a mozi történetébe. A pályafutását végigkísérő feddhetetlenség és karizma tökéletesen passzol ahhoz az arculathoz, amelyet a Magnum közvetít.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 793 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?