Hírek Közút

Elkerülő út épül a 86-os főút zalalövői szakaszán

Mintegy 11 milliárd forint ráfordítással elkerülő út épül a 86-os főút zalalövői szakaszán – közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: Wikipédia

Tóth András igazgató tájékoztatása szerint a négy csomóponttal ellátott, 10,6 kilométer hosszú, kétszer egy sávos főútszakasz építésére a kormányhivatal közlekedési felügyelősége december közepén adta ki az építési engedélyt. A beruházás keretében felüljárókat, valamint párhuzamos földutakat is építenek.

A zalalövői „szerpentin” útszakasz jelenleg a 86-os főút egyik legkritikusabb, -balesetveszélyesebb részének számít, gyakori, hogy kamionok borulnak fel itt, ez főként a téli időszakban okoz üzemeltetési problémákat a katasztrófavédelemnek – mondta el Tóth András.

Hozzátette: a fejlesztéssel a balesetek megelőzése mellett megoldódik a Zalaegerszeg-Hodos nagy forgalmú nemzetközi vasútvonal zalalövői szintbeli kereszteződésének problémája is. A jelentős vasúti forgalom miatt ezen a szakaszon gyakran volt zárva a sorompó, ezért a tehergépkocsiknak több száz méteres sorokban kellett várakozniuk Zalalövő belterületén, ez megnehezítette a városban a közlekedést. A megépülő szakaszon viszont már nem lesz szintbeli vasúti kereszteződés; a vasutat, a Zala folyót és a párhuzamos kerékpárutat 760 méteres felüljáró íveli majd át, a Körmend-Zalalövő vasútvonal és a Zalapatakai patak felett pedig egy 160 méter hosszú felüljáró épül.

Az építési területen jövő év első felében megkezdődnek az előzetes régészeti feltárások. A közel 11 kilométeres elkerülő út kiépítése a tervek szerint 2014-ben fejeződik be.

A 11 milliárd forintos beruházás költségeinek 85 százalékát európai uniós, 15 százalékát pedig hazai forrásból finanszírozzák.

Forrás: MTI  (blo \ guz)
.

(Ezt a cikket 357 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .