OPTIFUEL TOUR 2011: 500 Renault Trucks ügyfelet nyűgözött le a harmadik évad

Egyértelműen sikert aratott a kilenc európai országon áthaladó Optifuel Tour 2011 karaván, amely közel 500 szállítási vállalat képviselőinek nyújtott lehetőséget arra, hogy valós körülmények között teszteljék a Renault Trucks által kifejlesztett Solutions Optifuel csomagban rejlő üzemanyag-csökkentési megoldásokat a távolsági teherautóknál.

Az Optifuel Tour 2011, amelyet harmadik alkalommal szervez meg a Renault Trucks, idén a gyártó európai ügyfeleihez látogatott el. 2011. április és október között, a 480 lóerős Magnumból és a négy, 460 lóerős, Optidriver+ automatizált váltóval felszerelt Premium Optifuel teherautóból álló flottát mintegy 500 ügyfél próbálta ki Olaszországban, Romániában, Bulgáriában, Magyarországon, Szlovákiában, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Németországban és Törökországban.

A tesztelés elsődleges célja az volt, hogy az érdeklődők valós körülmények között ismerjék meg a Renault Trucks Optifuel megoldásainak hatékonyságát, amely az üzemeltetési költségek hosszútávú csökkenését eredményezi. A program során a tesztelők részletes tájékoztatást kaptak a Renault Trucks szakembereitől az üzemanyag-megtakarítási megoldások működésével, hasznosságával és alkalmazási lehetőségeivel kapcsolatban. És ami a legfontosabb: egy tesztúton ki is próbálhatták azokat.

A 2007 óta folyamatos próbának alávetett Solutions Optifuel csomag két, egymást kiegészítő részből áll. Az Optifuel Technology a Renault Trucks műszaki megoldásainak legjavát tartalmazza a fogyasztás csökkentése tekintetében. Ezek közé tartozik az SCR (Selective catalytic reduction), az automatizált Optidriver+váltó, valamint az Optiroll, amely a jármű tehetetlenségét használja fel a fogyasztás csökkentésére. A sor tovább folytatódik az Euro V DXi 11 és DXi13 motorokkal, valamint a fogyasztás csökkentését elősegítő tartozékokkal, mint például az oldalsó légterelők, vagy a könnyen és szerszám nélkül állítható tetőspoiler.

A csomag másik részét az Optifuel Programme alkotja, ami a gazdaságos vezetésről szóló képzésből (Optifuel Training) és a Club Optifuel Programme internetes honlaphoz való hozzáférésből áll, amely naprakész információkkal segíti a sofőröket és az üzemeltetőket a fogyasztás csökkentése érdekében. A csomag fő pillére az Opituel Infomax program; ez a piacon egyedülálló eszköz a fogyasztás mérésére és kiértékelésére szolgál. Az Optifuel Tour keretében külön műhelyt hoztak létre, ahol az ügyfelek megismerkedhettek az Optifuel Infomax program funkcióival.

A Solutions Optifuel csomag alapfelszerelés a Premium Optifuel modellben, amelyet az érdeklődők ki is próbálhattak a 2011-es karaván különböző állomásain.

A járművek fogyasztásának tartós csökkentését célzó megoldások kifejlesztésében úttörő szerepet játszó Renault Trucks meg van győződve arról, hogy az ügyfelek érdeklődése egyre nő a Solutions Optifuel iránt, ezt bizonyítja az is, hogy az Optifuel Training képzésen eddig 21.000 sofőr vett részt. Ez a siker a Renault Trucks számára remek kilátásokkal, az ügyfelek számára pedig nagyobb versenyképességgel kecsegtet.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 370 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?