Egyéb Határinfó Hírek Vám

Vesztegetés miatt előzetes letartóztatásban egy ártándi útlevélkezelő

Pénzért, cigarettáért vagy alkoholért engedte át a külföldi kamionosokat a magyar-román határon az egyik ártándi útlevélkezelő – értesült szerdán az MTI Hírcentrum. A rendőrt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az m1 Híradójában elhangzott: a gyanú szerint az útlevélkezelő a kilépésre jelentkező külföldi kamionsofőröktől kisebb-nagyobb összegeket, vagy árucikkeket fogadott el, cserébe nem rótta fel az esetleges szabálytalanságokat. Így az útlevélkezelő, akire a Nemzeti Védelmi Szolgálat figyelt fel, egy-egy szolgálatban 120-130 ezer forintot is keresett.

A főtörzsőrmestert múlt szombaton szolgálat közben fogták el az Országos Rendőr-főkapitányság és a Debreceni Nyomozó Ügyészség munkatársai. Elfogásakor a zsebében 400 eurót, az útlevélkezelő fülkében márkás italokat, cigarettát, édességet és kávét, lakásán pedig 10 ezer eurót és további nagy mennyiségű szeszes italt és dohányárut találtak.

Ellene hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt indítottak eljárást, a bíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte.

Forrás: MTI  (btiv \ bti)
.

(Ezt a cikket 196 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE