Ittas vezetők elleni razziát indít a rendőrség Hajdú-Biharban

Átfogó ellenőrzést tart a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken és szombaton az ittas vezetők kiszűrésére. A megyében az idén jelentősen csökkent az ittasság miatt bekövetkezett balesetek száma – tájékoztatta a főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI-t.

Kovács Károly rendőr százados ismertetése szerint az idén Hajdú-Biharban eddig 801 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, ebből 50-et okoztak ittas személyek. Ez a balesetek 6,24 százaléka, szemben 2010 azonos időszakának 9,07 százalékos arányával.

A tavalyi 893 balesetből 81 esetben volt ittas a vétkes sofőr, így az idén összességében több mint harmadával kevesebb balesetért volt felelős a vezetők ittassága. Kovács Károly azonban felhívta a figyelmet, hogy bár a kábítószer hatása alatt álló sofőrök száma ma még elenyésző, a növekvő drogfogyasztás miatt ez a probléma idővel egyre nagyobb kockázatot jelenthet a közlekedésben is.

A közúti ellenőrzések kiterjednek a passzív biztonsági eszközök meglétére és használatára, a mozgásban elkövetett szabálysértések felderítésére, a járművek hatósági jelzéseinek meglétére, a járművek műszaki állapotának ellenőrzésére, körözött személyek, tárgyak, járművek felderítésére, valamint szállítmányok és rakományok ellenőrzésére is – ismertette a százados.

Forrás: MTI  (htzs \ blz)
.

(Ezt a cikket 273 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!