A Scania a világ legjelentősebb újítói között

A Thomson Reuters nemzetközi hír- és pénzügyi adatszolgáltató a világ legjelentősebb száz cége közé sorolta a Scaniát a „Top 100 Global Innovators” elnevezésű listáján. A Scania a megtisztelő elismerést innovatív technológiájának, illetve az újítások gyakorlatba történő átültetéséért és kereskedelmi forgalomba hozataláért kapta.

A listán szereplő cégek a Thomson Reuters szerint „olyan vállalatok, amelyek kiemelkedő mennyiségű új találmánnyal rendelkeznek, az általuk készített újdonságok jelentőségét a szabadalmi hivatalok és versenytársaik is elismerik, valamint forradalmi újításaik számára világszintű védelmet kell biztosítani”.

„Ez a díj magukat az innovációkat ismeri el.” – írja a Thomson Reuters saját listáról. „A lista világszinten mindösszesen 100 tagja között lenni különleges helyzetet jelent.  Megerősítést, illetve visszacsatolást ad arra nézve, hogy az adott vállalat hozzájárul a globális fejlődéshez, az ötletek védelméhez, illetve azok kereskedelmi forgalomba történő átültetéséhez.”

A Scania összességében 3.000 szabadalommal rendelkezik. Az elmúlt évben 223 találmányra nyújtott be szabadalmi kérvényt, amely a legnagyobb éves darabszám a vállalat történetében.

„Az újítási ötletek legnagyobb része a kutatási osztályunktól érkezik, de előfordul, hogy a gyártóegységek küldenek számunkra ötleteket.” – magyarázta Stina Sjögren Paulsson a Scania szabadalmakért felelős vezetője. „A legtöbb szabadalmat később felhasználjuk a gyártás folyamán.” – tette hozzá.

„Az elismeréssel valójában mi tiszteletünket fejezzük ki ezen vállalatok és vezetőik  innovációs szelleméért, illetve azért az elkötelezettségért, amellyel a szellemi javakat védelmezik.” – mondta David Brown a Thomson Reuters IP Solutions divíziójának vezetője.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 355 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?