Ellenőrzések Határinfó Hírek Vám

Potyautas a rakomány között

A Röszkei Határkirendeltség forgalmában jelentkezett belépésre a napokban egy makedón állampolgárságú férfi az általa vezetett szintén makedón honosságú tehergépjárművel – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NAV sajtószolgálata.

A benyújtott okmányok szerint a sofőr finomított napraforgómag olajat szállított Szerbiából Ausztriába. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű és rakománya röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenképen látottak szerint egy ember bujkált a rakomány között. A pénzügyőrök a rakteret felnyitották és azzal szembesültek, hogy a jármű ponyvájának felső részét kivágták, majd belülről összeragasztották. A további vizsgálat során egy afgán férfi került elő a rakomány közül.

A pénzügyőrök az előkerült külföldi állampolgárt feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltségének, ahol ellene beutazási és tartózkodási tilalom megsértése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A sofőr ellen a Szegedi Rendőrkapitányság embercsempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség
.

(Ezt a cikket 224 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .