Hírek Márkahírek Rendezvények Versenyek Volvo

Volvo: Igazolták a Mean Green hibrid teherautóval elért világrekordot

Az FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) igazolta Boije Ovebrink világrekord futamát, amelyet a Mean Green hibrid teherautóval teljesített. A pilóta múlt szombaton a sebességi rekordot igazoló oklevelet vehetett át Stockholmban a Svéd Autósport Szövetségtől, a szövetség 75. jubiláris ünnepségsorozatának alkalmából.

„Ez egy áttörő eredmény, büszkeséggel tölt el és egyben megtisztelő, hogy átvehetem ezt az oklevelet” – mondja Boije Ovebrink. „Egy rekord sem érződik teljesen valósnak, amíg a kezedhez nem kapod az azt igazoló oklevelet. A világrekord a köztem és a Volvo mérnökei között kialakult kiemelkedő csapatmunka eredménye. Mindannyian igazi megszállottak vagyunk.”

Boije Ovebrink idén június 28-án állította fel a világrekordot a Mean Greennel Svédországban, a Hultsfred repülőtéren. Többször tanúsította már, hogy a Mean Green a világ leggyorsabb hibrid teherautója, és most az erről szóló hivatalos igazolást is megkapta.

Az első rekordnál, az álló helyzetből induló 500 méteres sprint eredményeként 115,347 kilométer/órás sebességet mértek, míg a másodikban, az álló helyzetből 1000 méteres futam során 152,252 kilométer/órás átlagsebességet regisztráltak. Boije Ovebrink tartja az álló helyzetből induló, egy kilométer hosszú gyorsulás sebességi rekordját a hagyományos, dízel meghajtású teherautók között is, 166,698 kilométer/órás átlagsebességgel. Célvonali sebessége valamennyi rekordfutama során meghaladta a 250 kilométer/órát.

Forrás: Volvo Trucks Hungary
.

(Ezt a cikket 192 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .