Milyen lenne az élet teherautók nélkül?

A múlt héten az egyik reggeli rádiós műsorban beszélgettek arról, hogy milyen nehezen lehet személyautóval a kamionok miatt közlekedni. Példának az M0-át említették, ahol a külső sávot teljesen el is foglalják.

Ideális kép a német pályán: 2 sáv kamion - 1 sáv személyautó

A műsort hallgatva valahogy az jött le nekem, hogy a személyautósok a kamionokra csupán megtűrt, szükséges rosszként tekintenek. Magyarul útban vagyunk nekik és jobb lenne, ha el is tűnnénk, különösen a gyors autópályákról.

Erről Jeddi Á. Levente hozzászólása jutott eszembe, aki a kamionok előzési tilalmával kapcsolatban az alábbiakat írta a kamionblogon:

A világon sehol nem épült autópálya személyautónak, a gyorsforgalmi utakat azért építik, hogy a gazdaság akadálytalan működését biztosítsák, az alapanyagok, segédanyagok és kész termékek GYORS szállítását megoldják, az infrastrukturálisan elmaradott földrajzi helyeket becsatolják a gazdasági életbe, ill. ezekre a helyekre a kész termékeket el lehessen szállítani, ezzel biztosítva az ellátásukat…

Ezzel teljesen egyet is értek, úgyhogy nem a kamion a megtűrt jármű a pályán!

Ha ez nem lenne elég meggyőző, akkor nézzük meg az alábbi osztrák kisfilmet, amelyben szemléletesen bemutatják, hogy mi lenne, ha csak néhány napra is eltűnnének a kamionok az utakról. Úgy látszik Ausztriában is élnek értetlenek…

Ezek után talán mindenkinek világos lesz, hogy az utakat elsősorban a haszonjárművek közlekedése miatt építik, mert ha nem így lenne, akkor egycsapásra megállna az élet!

A film feltöltéséért köszönet a BauTransnak!

A fentiek persze elsősorban a türelmetlen személyautós közlekedő társainknak szólnak, ezért a cikket rögtön fel is teszem a hungaroauto.hu oldalra.

K.A.
.

(Ezt a cikket 706 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?