Völner Pál: autópálya matrica ügyben még novemberben döntés születik

Az autópálya matrica rendszer megváltoztatásával foglalkozik a tárca, az ügyben novemberben várható döntés minisztériumi hatáskörben, ezért még korai lenne konkrétumokról beszélni – mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkár szerdán az MTI-nek a Magyar Fuvarozói Fórumon.

autópálya matrica vásárlás

Az államtitkár hozzátette: a matricarendszer megváltoztatásáról munkatervek léteznek, az ágazati javaslat is megvan, de döntés előtt ennek részleteiről nem kíván beszélni.

Völner Pál emlékeztetett arra, hogy a tárca minden évben felülvizsgálja a matricarendszert az aktuális árak értékmegőrzése érdekében. A tárca is szorgalmazza a használatarányos útdíj magyarországi bevezetését – mondta Völner Pál.

Hozzátette: a részletekről háttérmunkák folynak, összhangba kell hozni a szakmai elképzeléseket, hogy a használatarányos útdíjat milyen körben, díjjal, járműtípusra, ütemezésben vezessék be.

Az elektronikus útdíj rendszer bevezetésének szakmai előkészítésével is előrehaladt a tárca, de koncepcionális kérdések még itt sem dőltek el – mondta az államtitkár.

Forrás: MTI  (gpe \ gda)
.

(Ezt a cikket 256 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?