Alkatrészgyártók hírei Hírek

Pozitív változásokat hozhat a BDW Technologies tulajdonosváltása Székesfehérváron

Üzleti szempontból pozitív változásokat hozhat az a múlt pénteki bejelentés, amely szerint a kanadai Magna International európai leányvállalata, a Cosma International felvásárolt négy, a német BDW Technologies csoporthoz tartozó európai, köztük egy székesfehérvári autóalkatrész-gyártó üzemet – tájékoztatta Zsilinszky Richárd, a cég ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-t.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Hangsúlyozta, hogy a 63 foglalkoztatottat és mintegy 20 kölcsönzött munkaerőt alkalmazó székesfehérvári vállalatot a változás nem érinti hátrányosan. A Magna és a Cosma munkatársaival hetek óta együtt dolgozik a székesfehérvári menedzsment a vevő- és termékkör bővítésével kapcsolatban.

„Már most a 2013-as esztendőre tervezünk, hiszen az autóipari vállalatoknak egy-egy új modell bevezetéséhez legalább ennyi időre van szükségük. Az új tulajdonossal közösen az a célunk, hogy újabb autóipari cégeknek is komoly beszállítói legyünk a jövőben” – tette hozzá. Zsilinszky Richárd elmondta, hogy a fehérvári üzemben jelenleg két különböző területen folyik termelés.

Az alumínium járműfelépítmények gyártása többek között üdítőitalokat gyártó és forgalmazó cégek számára mint a Coca Cola, a Pepsi vagy a Nestlé. A másik az autóipari szegmens, ahol régi beszállítói a Porschénak és a olasz Ferrarinak, de újabban az Audinak is, az utóbbi esetében a gyártás jövőre fog felfutni. A BDW Technologies székesfehérvári gyára a 2010-es üzleti évben 8,7 millió eurós árbevételt ért el.

Forrás: MTI  (bszt \ gda)
.

(Ezt a cikket 282 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .