Az évközben váltóknak harmadával több a kgfb díjuk

A biztosítók még mindig azokat az autósokat akarják megszerezni, akiknek az év utolsó napján jár le a kötelező gépjármű felelősségbiztosításuk (kgfb), az évközben váltók díja 36 százalékkal magasabb – közölte a kotelezo.hu internetes alkusz az MTI-vel.

MTI Fotó: Donka Ferenc

Korábbi felmérés szerint a 4,2 millió autós közül közel egymilliónak a kgfb évfordulója nem az év utolsó napja, hanem az a nap, amelyen az autót vásárolta. Ez a szabály 2010 elejétől hatályos.

A kotelezo.hu másik megállapítása, hogy a november-decemberi kampányban – a kedvező díjon felül – plusz kedvezményeket adnak a biztosítók a hozzájuk pártoló ügyfeleknek, sőt ebbe a sorba már az alkuszok is beálltak. Például egy másik on-line alkusz, a netrisk.hu szerdán jelentette be, hogy a nála biztosítót váltó autósok literenként 10 forint kedvezményt kapnak az üzemanyagból a meghatározott töltőállomásokon.

Az egészségtelen ételeket megadóztató törvény kiegészül a kgfb díj 30 százalékára rugó baleseti adóval. A parlamenti általános vita után hétfőn szavaztak a jövő évi adótörvényekhez beadott módosító javaslatokról a képviselők. Ebben a baleseti adót napi 83 forintban maximálták. A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. azt közölte az MTI-vel, hogy a drága és erős autók tulajdonosai járnak jól a módosítással. Ők azok, akik „zsebből” kifizetnék a teljes 30 százalékos baleseti adót.

A biztosítókra nézve hátrányos az a – szintén hétfőn megszavazott – szabály, hogy az állami autókra nem kell kgfb-t kötni a jövő évtől. Az általuk okozott károkat az állam rendezi.

Forrás: MTI  (ghg \ gpp)
.

(Ezt a cikket 312 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?