Alkatrész Egyéb Érdekességek Hírek Kiállítások Rendezvények

A Firestone bemutatja a világ legnagyobb mezőgazdasági abroncsát

Európában először a 2011. november 13-tól 19-ig tartó hannoveri Agritechnica vásáron látható a világ legnagyobb mezőgazdasági radiálabroncsa: az új, IF850/75R42 méretű Firestone DT23. A Firestone által az USÁ-ban gyártott óriási DT23 abroncs az újgenerációs, több mint 500 lóerős nagyteljesítményű vontatókhoz készült.

A 2,32 méter átmérőjű DT23 abroncsot 850/75 SECTION/aspect ratio (oldalfalmagasság) jellemzi, a felni mérete pedig 42 coll (107 cm). 510 kilogrammot nyom, és 9,5 tonna a terhelési kapacitása 50 km/h sebességig 1,6 bár nyomáson.

Nagyobb hatékonyság

„A növekvő gazdaságokban az európai gazdák nagyobb hatékonyságot várnak el gépeiktől. A Firestone DT23 abroncsot a mai nagyteljesítményű vontatók teljesítményének és hatékonyságának a fokozásához tervezték ” – magyarázta Rafal Spirydon, Senior Manager AG Sales&Marketing, Bridgestone Europe.

A DT23 a Firestone új AD² „Advanced Deflection” technológiáját alkalmazza, mely az átlagos radiálabroncsokénál nagyobb érintkezési felülettel nagyobb terhelhetőséget tesz lehetővé.

Fokozott vonóerő

A nagyobb érintkezési felület sok előnnyel jár a gazdák számára: a fokozott vonóerő mellett kevesebb időt vesz igénybe a munka és csökken az üzemanyag-fogyasztás, az abroncs kevésbé tömöríti a földet, ami különösen értékes tulajdonság nehéz gépeknél, és az átlagos radiálabroncsokénál nagyobb a terhelhetőség azonos nyomásnál.

A Firestone világviszonylatban is vezető abroncsgyártó a mezőgazdaságigép-ágazatban, és erős pozíciót vívott ki a radiálabroncsok piacán Európában. A Firestone mezőgazdaságigép-abroncsai mindenféle mezőgazdasági alkalmazáshoz megfelelnek, és különösen versenyképesek a mai nehezebb és gyorsabb járművek esetében.

A világ legnagyobb mezőgazdaságigép-abroncsa 2011. november 13-tól 19-ig látható a Firestone standján, a hannoveri Agritechnica vásár 9-es halljában.

Forrás: Bridgestone
.

(Ezt a cikket 275 alkalommal tekintették meg.)