Hírek Kiállítások Külföld Márkahírek Renault Rendezvények

A RENAULT TRUCKS A SOLUTRANS KIÁLLÍTÁSON: SZENVEDÉLY ÉS INNOVÁCIÓ

A Renault Trucks ott lesz a Solutranson, a Szállítási megoldások Nemzetközi Kiállításán, amelyet 2011. november 29. és december 3. között Lyonban rendeznek meg. A kiállítási stand a szenvedély és az innováció köré szerveződik. A szenvedély a versenyszellem és a Renault Magnum történetének felidézésén keresztül elevenedik meg, az innováció pedig a legújabb fejlesztéseket és a hatékonyságot mutatja be. Megtekinthető lesz az a VE 10 kóddal jelölt koncepció modell, amelyből 1990-ben megszületett a Renault Magnum; az a híressé vált Magnum, amely a legendás « Route 66 » országutat járta végig; illetve egy Premium Course versenykamion, amely nagy sikereket ért el a Premium Truck Racing bajnoki sorozatban. Az innovációt az üzemanyagköltségek csökkentésére kifejlesztett Optifuel megoldás együttes, a flottakezeléshez kifejlesztett fedélzeti informatikai megoldások, az Optifleet, a Clean Tech járművek, valamint azok az okostelefon-alkalmazások mutatják meg az érdeklődőknek, amelyeket a Renault Trucks a sofőrök hétköznapi munkájának megkönnyítésére fejlesztett ki. Bepillantást nyerhetnek a látogatók azokba a kutatási projektekbe is, amelyeken a konstruktőr jelenleg dolgozik azért, hogy jobb, zökkenő mentesebb legyen a városi áruterítés a jövőben. A Renault Trucks a 66-os csarnok K 81-es standján várja az érdeklődőket.

A Magnum prototípusa 1990-ből

Az idei évben a Szállítási megoldások Nemzetközi Kiállítása, a Solutrans a teherautó iránti szenvedély témakörét járja körül. A központba helyezett gondolatot a Renault Trucks két legendás modellel szemlélteti, a sikertörténetének 20. születésnapját ünneplő Magnummal, illetve a Premium Course versenykamionnal.

Kezdjük a Magnum, a Renault Trucks emblematikus járművének világával! Mindazok, akik érdeklődnek ennek a teherautónak a története iránt, vagy személyesen is kötődnek, nagyra fogják értékelni a standon kiállított VE 10 munkakóddal jelölt koncepció járművet, az 1990-ben megjelent Magnum prototípusát. Egyből mellette lesz látható az a legendás Magnum, amely a Route 66 bejárásával vált híressé, és jelenleg az Avril szállítási vállalat tulajdona.

Az Eurexpo bejárata mellett léphetnek fel a látogatók annak az egyedileg kialakított félpótkocsinak a platójára, amelyen a Magnum öt nemzedékét bemutató fotókiállítást tekinthetik meg.

Ha szenvedély, akkor versenyzés! A versenysportnak külön részt szentel a márka, ahol látványos képek jelenítik meg a Premium Truck Racing bajnoki sorozatot, körbejárható a Team MKR Technology versenyistálló egyik Premium Course versenykamionja, és kipróbálható három versenyszimulátor. A szimulátorok közül az egyik újfejlesztésű, és a korábbiaknál is nagyobb játékélményt nyújt.

A Renault Trucks jelentős területet szentelt standja másik nagy témájának, az innovációnak is. Itt a következőket láthatja a közönség:

Az Optifuel megoldások: a Renault Trucks Soutions Optifuel néven vezette be saját fejlesztésű, az üzemanyagfogyasztás-csökkenését elősegítő módszereit. Ez az elnevezés azokat a kiegészítő eszközöket jelöli, amelyeket a márka az üzemanyag-költségek csökkentése érdekében kínál ügyfeleinek. A megoldás együttes két részből áll. Az első az Optifuel Technology, amely a csomag műszaki részét tartalmazza. A másodikat, az Optifuel Programot három egymástól elválaszthatatlan eszköz alkotja: az ésszerű vezetésről szóló képzés (Optifuel Training), egy program a fogyasztás nyomon követéséhez (Optifuel Infomax), valamint egy személyes hozzáférés a Club Optifuel Program Internetes klubhoz.

Optifleet: az Optifuel megoldások nemrégiben bővültek az Optifleet-tel. Ez az informatikai eszköz a flotta valós idejű kezelését és követését teszi lehetővé. Alkalmazásával a szállítók az üzemeltetési költségek csökkentésének köszönhetően növelhetik vállalatuk jövedelmezőségét, miközben ügyfeleik elégedettsége is nő.

Clean Tech járművek: A közúti áruszállítóknak komoly környezetvédelmi elvárásoknak kell megfelelniük, az ügyfelek érdeklődése pedig egyre inkább a kevésbé környezetszennyező járművek felé fordul különösen városi áruszállításban. A Renault Trucks évek óta dolgozik alternatív energiával hajtott teherautók kifejlesztésén, hogy ezeknek az igényeknek minél jobban meg tudjon felelni. Az elsősorban városi és városkörnyéki fuvarozásra szánt elektromos, hibrid, illetve földgáz üzemű járműveket a gyártó a megkülönböztető Clean Tech védjeggyel látja el.

Látható lesz a Renault Trucks standon az elektromos Maxity, az első 100 százalékig elektromos kishaszonjármű is, amelynek nulla a kibocsátása.

Okostelefon-alkalmazások: a mobil Internet alkalmazása a sofőrök hétköznapi munkájában épp olyan forradalmi változás, mint a Világháló elterjedése az irodákban. A Renault Trucks a sofőrök elvárásaival összhangban kialakított alkalmazásokkal járul hozzá ehhez a folyamathoz.

–  A városi logisztika új megoldásai: a Renault Trucks a közúti fuvarozás más szereplőivel együtt több olyan projektekben vesz részt, amelyek célja az áruszállítás javítása, különösen a városokban. Ezek a projektek a városi agglomerációban történő áruterítés új megoldásait tesztelik valós körülmények között.

Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 385 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE