Autópálya-kezelő: a társaság felkészült a télre

A téli időszakra való felkészülés utolsó lépéseként az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. november első felében mind a tizenöt mérnökségén megtartja a téli gépek szemléjét – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az autópályákon a biztonságos téli közlekedés érdekében a társaság szakemberei a közlemény szerint megszüntették a burkolat- és padkahibákat, gondoskodtak az úttartozékok javításáról és pótlásáról (különös tekintettel a fényvisszaverő elemekre), eltávolították a hóakadályt okozó növényzetet és kihelyezték a hófogórácsokat.

Mint írták, az ÁAK Zrt. gépparkjának felkészítése már márciusban elindult, s beszerezték a síkosság megszüntetésére használt anyagokat és alkatrészeket (hóekevas, latyakológumi). A társaság birtokában jelenleg 122 olyan jármű van (mérnökségenként átlagosan 8-10), amely aktívan részt vesz a téli munkálatokban.

Az autópálya-kezelő kitért arra: a téli üzem során munkavállalói mintegy 708,5 kilométer autópályán, 216,6 kilométer autóúton és főúton, valamint 391,1 kilométer csomóponti ágnál, illetve pihenőhelyi úton szüntetik meg a síkosságot, takarítják el a havat. A társaság által kezelt úthálózaton évente mintegy 25 ezer tonna sót használtak síkosságmentesítésre az elmúlt években – áll a közleményben.

Forrás: MTI  (bpzs \ bám)
.

(Ezt a cikket 268 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?