Az adót is megspórolhatják a váltók!

Tíz autósból kilenc talál magának olcsóbb biztosítást az idei kampányban. A legtöbben a bevezetésre kerülő adónál is többet takaríthatnak meg, a biztosítók azonban idén sem egyformán esznek a tortából. A társaságok részletes erősorrendjét, a Biztosítás.hu internetes alkusz tette közzé.


Kötelező biztosításTizenhétezer forintot spórolhatnak átlagosan a Biztosítás.hu internetes alkusz portálján idén biztosítót váltó ügyfelek. Ez jóval nagyobb összeg, mint kötelező biztosítás díját várhatóan januártól terhelő Baleseti Adó, tehát az adó ellenére is spórolhatnak azok, akik váltani tudnak novemberben.

Az autósok túlnyomó többsége a piac felét kitevő 7 biztosítótársasághoz szerződik, 13 ezer forint körüli éves átlagdíjon. Közülük sokan választanak valamilyen kiegészítő biztosítást is, melyekből idén széles a kínálat. Legnépszerűbbek az assistance, a kátyúkár, a CASCO és a gyorshajtás biztosítások, de az autósok több mint kétharmada választja az olcsóbb üzemanyagot biztosító kedvezményt is.

Bár még a kampány elején vagyunk, az már biztosnak látszik, hogy a mostani díjaknál jövőre már nehezen találnak majd olcsóbbat az autósok, akik könnyen hosszú időre annál a biztosítónál köthetnek ki, akit idén választanak maguknak. Jól meg kell tehát fontolni idei döntésüket.

Forrás: MTI – OTS
.

(Ezt a cikket 236 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?