Ellenőrzések Hírek Traffipax

BEOL – Az ügyészség ejtette a traffipaxblokkoló miatt emelt vádat

Az ügyészség ejtette a vádat annak a békéscsabai férfinak az ügyében, akit a gépkocsijába beszerelt traffipaxblokkoló miatt számítástechnikai rendszer elleni vétséggel vádoltak – közölte csütörtökön a Békés Megyei Online (BEOL).

    Mint írták, a Gyulai Városi Bíróságon csütörtök reggel tartott előrehozott tárgyaláson az ügyész jelentette be a vád ejtését, s mivel ezt a felek tudomásul vették, a bíróság határozatban szüntette meg a büntetőeljárást.

A 35 éves békéscsabai autós ellen azért emeltek vádat, mert az ügyészség szerint tavaly októberben, a város határában blokkolót használva akadályozta a traffipax berendezés működését. A vádiratot számítástechnikai rendszer elleni vétség miatt terjesztették elő.

A férfi az eljárás során még a rendőrségen azt mondta: a berendezést 2010 tavaszán vette 50 ezer forintért a megyeszékhelyen egy üzletben, ott is szerelték be a gépkocsijába; azóta nem nyúlt hozzá, nem kapcsolgatta azt soha.

Futó Sándor, a megyei főügyészség sajtószóvivője a BEOL-nak azt mondta: a bírósági eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján azt lehetett megállapítani, hogy amit a vádlott elkövetett, az nem bűncselekmény.

A megyei hírportál közlése szerint így a csaknem félmilliós bűnügyi költséget az állam fizeti.

Forrás: MTI  (bnkt \ bám)
.

(Ezt a cikket 247 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .