DAF Hírek Külföld Márkahírek

A DAF belép a brazil teherautó-piacra

A PACCAR-hoz tartozó DAF Trucks Dél-Amerika legnagyobb teherautó-piaci kiállításán, a São Pauló-i Fenatranon bemutatja csúcskategóriás teherautóit és motorjait.
“A Fenatran kiváló lehetőség, hogy piacvezető járműveinket a brazil haszongépjármű-vásárlóknak bemutassuk”, mondta Marco Antonio Davila, a DAF Caminhões Brasil elnöke. “A brazil piacra szánt DAF teherautókat a várhatóan 2013-ban elkészülő, új, csúcstechnológiával felszerelt Ponta Grossa-i DAF gyártó üzemben szereljük majd össze.”

Az idei év első felében a DAF Európai Unióban elért piaci részesedése a nehézteher-kategóriában (15 tonna felett) 15,3%-ra emelkedett. A DAF célja, hogy az Unióban 20%-os részesedést érjen el. A DAF piacvezető Hollandiában, Belgiumban, Nagy-Britanniában, Lengyelországban és Közép-Európában, s a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező import tehergépjármű Németországban, Franciaországban és Olaszországban. A DAF vezető teherautó-gyártó Ausztráliában, Új-Zélandon, Oroszországban, Tajvanon, Dél-Afrikában és Törökországban.

A teljes járműpaletta megtekinthető

A Fenatranon berendezett standon (száma L90) a DAF teljes járműpalettáját, az LF, a CF és az XF sorozatot is bemutatja. A DAF LF típus városi és regionális áruelosztásra készült, a sokoldalú CF modell számtalan alkalmazási területen vethető be. A CF sorozat vontató és merev járműtestű változatban, 2, 3 és 4 tengellyel és egy vagy két hajtott tengellyel érhető el.
“A brazil piac számára a legígéretesebb típus a zászlóshajónak számító, nehézteher- és hosszú távú fuvarozásra kifejlesztett XF105-ös”, tette hozzá Michael Kuester, a DAF Caminhões Brasil értékesítési igazgatója. “Az XF105-ös hatékonyságban és vezetői komfortban etalonnak számít.”

Az XF105-ös típus 6×2-es kerékképletű vontatóként Meritor hajtott tengellyel és Suspensys szabadon futó tengellyel, 6×4-es változatban két hajtott, egyfokozatú Meritor tandemtengellyel érhető majd el. E modellek első és hátsó tengelyeire dobfék és pneumatikus fékrendszer kerül, opcióként ABS rendelhető. Az XF105-öst a csúcsminőségű 12,9 literes, 410-510 lóerős, Euro-5-ös minősítésű PACCAR MX motor hajtja. Az alapváltozatba a 16 fokozatú ZF manuális sebességváltó kerül, de opcióként elérhető az automata AS-Tronic változat is.

A Fenatranon berendezett DAF-standon különös figyelmet kap a PACCAR motortechnológia. A kiállításon megismerhető a négy- és hathengeres, 4,5-12,9 liter hengerűrtartalmú, 140-510 lóerős modern dízelmotorok teljes választéka. Ezek mindegyike megfelel az Euro-5-ös emissziós normáknak, s fejlesztésük célja a legnagyobb megbízhatóság, a tartósság, az alacsony tüzelőanyag-fogyasztás és a kiemelkedő teljesítmény voltak.

Brazil gyártmány

Brazil ügyfeleinek a DAF széles járműpalettát kínál, minden felhasználásra a megfelelő járművet ajánlja. “A brazil piacra szánt DAF járművek Brazíliában készülnek” – tette hozzá Marco Antonio Davila. “A Ponta Grossa-i DAF összeszerelő üzem 2013-ra várható indulásával a gyártás az XF105-össel kezdődik, ezt nyomban követi a CF típus és azután az áruelosztó célú LF típusok gyártása.”

Piacvezető szolgáltatások

A DAF elismeri a járművei mögött álló, az ügyfelek mindennapi működését támogató szolgáltatások fontosságát. Ezek között megtalálható a 24 órás út menti segítségnyújtás, mely abban a pillanatban kezdi meg brazíliai működését, amikor az első DAF teherautó az ügyfélhez érkezik. A DAF brazíliai út menti segítségnyújtó szolgáltatása az ismert európai DAF Nemzetközi Teherautó-segélyre (DAF International Truck Service, ITS) és az észak-amerikai PACCAR Ügyfélközpontra (Customer Center) épül.

Azért, hogy a kiváló minőségű alkatrészek hatékonyan jussanak el az ügyfelekhez, a PACCAR pótalkatrészrészlege, a PACCAR Parts a brazíliai DAF márkakereskedők és ügyfelek kiszolgálására alkatrészelosztó központot létesít.

Márkakereskedői hálózat

A DAF globális márkakereskedői hálózata jelenleg több mint 1000 DAF-partnerből áll, ezek mind független vállalkozások. A következő években a DAF Caminhðes Brasil egy 25 szereplőből álló hálózatot épít ki, ez körülbelül száz telephely létrehozatalát jelenti.

“A DAF Európa egyik legsikeresebb teherautó-gyártója, s kiváló lehetőségekkel rendelkezik ahhoz, hogy jelentős piaci pozíciót érjen el Brazíliában”, mondta Marco Antonio Davila. “Ennek alapja modern járműveink széles skálája, melyek világszerte megbízhatóságukról, hatékonyságukról és kiemelkedő vezetői komfortjukról ismertek. Ezenkívül a professzionális márkakereskedői hálózat kiépítésével is folyamatosan haladunk előre. Elvégre a termék mögött álló szolgáltatások jelentik jövőbeli sikereink kulcsát.”

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 319 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .