Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Az M0 útgyűrű déli szakaszának bővítése újabb ütemhez érkezett

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban készülő M0 útgyűrű bővítésének M1-M6 autópályák közötti szakaszán már a befejező munkálatok zajlanak.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban készülő M0 útgyűrű bővítésének M1-M6 autópályák közötti szakaszán már a befejező munkálatok zajlanak. Ez teszi szükségessé, hogy 2011. október 24-étől az M7-M0 csomópont „C” ágát (M7-esen Budapest felé haladva, M1 leágazás) a kivitelező lezárja. A lezárás előreláthatóan 1 hónapig tart, erre az időszakra a terelőút kijelölése megtörtént, a közlekedőket az elkerülő útra vezető irányítótáblák segítik majd.

A „C” ág lezárásával egy időben újra megnyitják az M7-M0 csomópont „H” ágát (M7-esen Balaton felé haladva, M1 leágazás) és „A” ágat (M0-áson M1 felé haladva, budaörsi leágazás) is.

Az M1-M6 szakaszon végéhez közelít a pályaburkolat építés, illetve a hidak betonozása. A szakasz több pontján támfalat építenek, a közúti előjelző táblák útpálya felett átívelő acél tartószerkezeteit illetve a pálya vadvédő kerítését szerelik.

Az M0 útgyűrű M6 autópálya – 51. számú főút közötti szakasz Növény utcai csomópontjánál is forgalmirend-változás lesz:

A 6-os úton épülő híd bal oldali útpályája elkészült (Duna felöli oldal), végleges burkolatot kapott, így október 20.-tól a három sávot erre az útpályára terelik (1sáv Budapest felé, 2 sáv pedig kifelé vezet a városból). Ezzel egyidejűleg az építési munkák a jobb pályán folytatódnak.

Forrás: NIF
.

(Ezt a cikket 230 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE