Egyéb Hírek Márkahírek Renault Szervezetek hírei

AZ ENSZ 27 MIDLUMOT RENDEL HAITI SZÁMÁRA AZ ÉLELMEZÉSI VILAGPROGRAMJA KERETÉBEN

Az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (PAM) célja, hogy segítse és javítsa az élelmiszerek biztonságát a háború, illetve természeti katasztrófák sújtotta területeken. A szervezet nemrégiben 27 Midlumot rendelt a Renault Trucks-tól. A teherautókat Haitiben használják majd élelmiszerek, mentőfelszerelések és építőanyagok szállítására. Az ENSZ már korábban is rendelt teherautókat a Renault Trucks-tól. Néhány éve, hasonló célból Szudánba és Beninbe szállítottak 20 Keraxot és 4 Midlumot.

A Renault Trucks 27 darab 240 lóerős 4×4-es Midlumról írt alá szerződést az ENSZ Élelmezési Világprogramjának vezetőivel. A teherautókkal elsősorban élelmiszereket (gabona, liszt, rizs, cukor stb.), mentőfelszereléseket és építőanyagokat szállítanak majd. «Jelenleg számos út járhatatlan vagy megközelíthetetlen az országban» – magyarázza Jean-François Milhaud, a PAM flottavezetője. «Ezért választottunk 4×4-es járművet» – teszi hozzá. A 27 Midlumról szóló szerződést megelőzően a Renault Trucks Szudánnak 20 darab 380 lóerős 6×6-os Keraxot, Béninnek pedig 4 darab 4×4-es Midlumot szállított az ENSZ Élelmezési Világprogramja keretében.

Az ENSZ PAM évente átlagosan több mint 90 millió ember élelmezéséről gondoskodik a világ több mint 70 országban. A programban 10.200 ember dolgozik. A 2010-es földrengés óta a PAM jóval kiterjedtebb tevékenységet folytat Haitiben. A katasztrófa következtében kialakult helyzetre rendkívüli hatékony logisztikai megoldást kellett nyújtania. A szokásos hozzájáruláson kívül a PAM szállítási szolgáltatásokat is biztosít a logisztikai háttérrel nem rendelkező nem állami szervezeteknek.

Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 185 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE